Hogeschool van Amsterdam

HvA benoemt Van Damme tot lector Logistiek

(10 oktober 2003)

De Hogeschool van Amsterdam heeft dr. Dick van Damme benoemd tot lector Logistiek aan het Instituut Bedrijfskunde en Logistiek. Verbetering van het niveau van het onderwijs, het opzetten van onderzoek, de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en kennisuitwisseling met het bedrijfsleven zijn de belangrijkste punten van aandacht van de nieuwe lector. Van Damme is ook verbonden aan het adviesbureau Cap Gemini Ernst & Young in Utrecht. Daarvoor werkte hij jarenlang aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Dick van Damme promoveerde in 2000 aan de Technische Universiteit Eindhoven op het proefschrift Distributielogistiek & Financiële Informatie. In 1992 kreeg hij de 'Albert Heijn Studiebeurs' toegekend, een prijs ter stimulering van onderzoek op het gebied van distributie. Zijn voornaamste aandachtsgebieden zijn kostenbeheersings- en kostenreductievraagstukken in logistieke organisaties, Activity Based Costing en Activity Based Management. Tevens heeft hij ervaring in logistieke uitbestedingstrajecten.

De regio Amsterdam is een belangrijk logistiek knooppunt met een haven, luchthaven en grote logistieke organisaties zoals de Bloemenveiling in Aalsmeer. Ook zijn er veel non-profitorganisaties in Amsterdam gevestigd waar logistiek een belangrijke rol speelt, zoals het Academisch Medisch Centrum en Artsen zonder Grenzen. Met behulp van het lectoraat wil de HvA de regio Amsterdam en de organisaties die daarvan deel uitmaken, een nieuwe impuls geven. De kennis die uit onderzoek wordt opgedaan, zal worden doorgegeven aan de studenten en het bedrijfsleven, met bijzondere aandacht voor het midden- en kleinbedrijf. Door samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven zal de Amsterdamse regio als internationaal knooppunt, nog sterker op de logistieke kaart van Nederland worden gezet.

Meer informatie over het Instituut Bedrijfskunde en Logistiek vindt u op www.bl.hva.nl


---

Contactpersoon voor de pers

Astrid Prummel
tel. 020 570 26 08
e-mail: a.c.prummel
@mc.hva.nl