Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Vrijdag 10 oktober 2003                                        
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Illegaal collecteren

Gisteren werd bij de politie gemeld dat in de wijk Weezenhof door een jongen was gecollecteerd voor de Dierenbescherming. Een bewoner nam contact op met de Dierenbescherming en daar bleek men van niets te weten. Hoewel het meestal om kleine bedragen gaat waarschuwt de politie om altijd voorzichtig te zijn met het geven aan onaangekondigde collectes.


Aanrijding fietser met voetganger

Een 14-jarige jongen uit Nijmegen stak donderdagavond zonder uit te kijken Plein 1944 over. Een voorbijrijdende fietser, een 18-jarige Nijmegenaar, kon hem niet meer ontwijken. Door de botsing kwam de fietser te vallen en liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op. Hij werd naar het CWZ overgebracht.


Fietsendief aangehouden

Politiemensen zagen donderdagavond op de Van Schaeck Mathonsingel een bekende Nijmeegse verslaafde lopen met een vrijwel nieuwe fiets. De fiets bleek kort daarvoor gestolen te zijn op het Mariënburg. De 40-jarige man werd aangehouden. De fiets kon weer terug naar de eigenaresse, een 53-jarige Nijmeegse.



District Tweestromenland


Druten - jongen van telefoon beroofd

Een 15-jarige jongen uit Deest fietste donderdagmiddag op de Van Heemstraweg bij de rotonde met de Mr. van Coothlaan. Daar werd hij door een onbekende jongen tot stoppen gedwongen. De onbekende vroeg of hij de telefoon van de jongen mocht gebruiken. Dit werd hem niet toegestaan. Vervolgens werd de 15-jarige bedreigd en werd zijn telefoon uit zijn broekzak gehaald. Daarop stapte de dader achter op de fiets van een andere jongen en gingen beiden er vandoor.


Beuningen - auto over de kop

Afgelopen nacht reed een 37-jarige Nijmegenaar op de A73 ter hoogte van de afslag Beuningen tegen de achterzijde van een voor hem rijdende vrachtauto. Door deze botsing sloeg de auto van de Nijmegenaar over de kop. In het ziekenhuis bleek hij nauwelijks verwondingen te hebben opgelopen. Wel roken de politiemensen een sterke alcohollucht bij de man. Van hem werd een bloedproef afgenomen. De chauffeur van de vrachtauto, een 32-jarige man uit Zwartemeer, kwam met de schrik vrij.


Wijchen - trailer gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Edisonstraat is afgelopen nacht een trailer/oplegger gestolen. De trailer is van metaal en is wit/beige van kleur. Op de trailer stonden grote groene letters. De trailer was geladen met elektrotechnisch materiaal. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoner van Haps.



District De Waarden


Culemborg - gestolen auto

Afgelopen nacht is vanaf Het Hof in Culemborg een witte Renault Express met kenteken BZ-20-DY gestolen. Aangifte werd gedaan door een 32-jarige Culemborger.


Tiel - mishandeling

Een 19-jarige Tielenaar reed donderdagavond op zijn fiets het terrein van een bedrijf aan de Grotebrugse Grintweg op. Daar werd hij bijna omver gereden door de bestuurder van een auto. De Tielenaar riep "pas op". Daarop stapte de bestuurder uit zijn auto en begon de 19-jarige de duwen en te slaan. Uiteindelijk werd de man door omstanders ontzet. De dader ging er daarna vandoor. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto.


Tiel - woninginbraak

De 68-jarige bewoner van een woning aan Het Achterveld in Tiel werd afgelopen nacht wakker van gestommel in de woning. Toen hij beneden ging kijken zag hij dat er was ingebroken. De dader was inmiddels verdwenen. Men was binnen gekomen via een bovenlicht. De hele woonkamer was doorzocht. Er werd een geldbedrag weggenomen.


Rumpt - aanrijding met letsel

Een 17-jarige bestuurder van een tractor, afkomstig uit Houten, reed vanmorgen over de Boutensteinseweg en sorteerde voor om linksaf de Meestersteeg in te rijden. Een 32-jarige automobilist uit Haaften wilde toch links passeren. Daardoor ontstond een aanrijding. De Haaftenaar raakte hierbij gewond.


Meteren - vier gewonden bij verkeersongeval Rijksweg A15

Donderdagmiddag rond 15.30 uur zijn vier personen uit één gezin uit Opheusden gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg A15. Een personenauto, bestuurd door een 21-jarige man, reed, komend vanuit de richting Deil en gaande richting Tiel, met vermoedelijk te hoge snelheid de parkeerplaats De Mark op. Op die parkeerplaats stond een vrachtwagen met betonplaten. Daar botste de 21-jarige bestuurder tegenaan. In de auto zaten zijn drie zusjes van respectievelijk 13, 11 en 8 jaar. Zij raakten alle vier gewond waarvan twee ernstig. Twee van hen zijn overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum en de andere twee zijn overgebracht naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. De 55-jarige bestuurder van de vrachtwagen, afkomstig uit Meteren, zat in zijn cabine en is niet gewond geraakt. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


Kerkdriel - hennepkwekerij bij woninginbraak

Donderdagmiddag troffen politieagenten bij een onderzoek in een woning aan de Lindestraat, niet alleen een geforceerde voordeur aan maar ook een hennepkwekerij. De 25-jarige bewoner verzocht de politie te komen omdat hij zijn woning niet in kon. Bij het onderzoek naar eventuele sporen werden ook 350 hennepplanten aan. Zowel de planten als voor de kweek noodzakelijke apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek. De Nuon heeft haar balans opgemaakt van de illegaal afgetapte stroom: 16.000,- euro.



Blik op Veilig


Door het team verkeershandhaving werden op 9 oktober de volgende snelheidscontroles gehouden:
Nijmegen - Groesbeekseweg

van 16.15 tot 18.50 uur,

Aantal passanten: 2066, aantal overtreders 71

Hoogste snelheid: 77 km/u

Toegestaan: 50 km/u
Nijmegen - Hatertseweg

van 11.45 tot 14.15 uur,

Aantal passanten: 1728, aantal overtreders: 51

Hoogste snelheid: 87 km/u

Toegestaan: 50 km/u
Wijchen - Nieuweweg

van 16.30 tot 17.50 uur,

Aantal passanten: 963, aantal overtreders: 28

Hoogste snelheid: 71 km/u

Toegestaan 50 km/u
Nederasselt - Broekstraat

van 0700 tot 10.45 uur,

Aantal passanten 1579, aantal overtreders: 77

Hoogste snelheid: 88 km/u

Toegestaan: 50 km/u
Malden - Rijksweg

van 19.20 tot 22.05 uur,

Aantal passanten: 2081, aantal overtreders: 108

Hoogste snelheid: 91 km/u

Toegestaan: 50 km/u
Groesbeek - Wylerbaan

van 19.45 tot 22.00 uur

Aantal passanten: 300, aantal overtreders: 30

Hoogste snelheid: 109 km/u

Toegestaan: 80 km/u


---- --



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39