Vlaamse overheid

De Vlaamse regering heeft, op initiatief van Vlaams minister van Economie, Buitenlands Beleid en E- government, Patricia CEYSENS, groen licht gegeven aan het project "FLANDERS, D.C.- Districts of Creativity." Flanders, D.C. is een nieuwe en originele manier om gestalte te geven aan een dynamisch Vlaams buitenlands beleid. Tegelijkertijd is Flanders, D.C. een hefboom voor een sterke en creatieve economie.

Minister Ceysens, die Flanders, D.C. zal voorzitten, nodigt negen regio's uit de hele wereld uit. Shanghai, Karnataka, Québec, Schotland, Catalonië, Baden- Württemberg, Lombardije, Nord-Pas-de-Calais, en Maryland worden verwacht. Deze zorgvuldig geslecteerde regio's komen in februari volgend jaar de 'best practices' van hun creatieve economie presenteren op een interactief forum in Leuven. Brussel en Wallonië worden uiteraard eveneens uitgenodigd. De regio's brengen hoge vertegenwoordigers uit de politieke, academische en economische wereld mee naar Leuven.

De startontmoeting van het project krijgt de naam 'Districts of Creativity Meet @ Flanders' mee. Uit de kruisbestuiving van ideeën zullen de regio's structurele bouwstenen voor een creatieve economie distilleren. Na de startconferentie organiseert Vlaanderen telkens bilaterale fora, 'Flanders - Regio X, D.C.' Daar worden via directe B2B-meetings sleutelfiguren uit de overheid, het bedrijfsleven en kenniscentra uit Vlaanderen bijeengebracht met telkens één van de partnerregio's. Op deze originele manier organiseert Vlaanderen een structurele samenwerking met belangrijke partner-regio's.

persinfo : Lorin Parys, woordvoerder van minister Ceysens - tel. 02 553 12 00
e-mail: persdienst.ceysens@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen beluisterd worden op: www.vlaanderen.be/persconferenties