Ingezonden persbericht


Persbericht

Voorburg, 10 oktober

Projectontwikkelaars loven prijs uit

oud-minister Margreeth de Boer juryvoorzitter

De NEPROM, de vereniging van projectontwikkelaars, wil met het toekennen van een prestigieuze prijs de hoogwaardige ontwikkeling van stedelijke gebieden stimuleren. De NEPROM-prijs zal elke twee jaar worden uitgereikt aan de combinatie van een gemeente en projectontwikkelaar(s) voor één locatie in Nederland, die met het beste resultaat is (her)ontwikkeld en waar op voorbeeldige wijze is samengewerkt.

De onafhankelijke jury bestaat uit:
Margreeth de Boer (oud-minister VROM, waarnemend burgemeester Leeuwarden en voorzitter Architectuur Lokaal) juryvoorzitter Gar Hendriks (oud-directeur Multi Vastgoed)
Tracy Metz (redacteur NRC Handelsblad)
Aaron Betsky (directeur Nederlands Architectuur Instituut) Jan Scheurs (professor departement Architectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening K.U. Leuven) De jury beoordeelt de locaties en het ontwikkelproces in elk geval op professionaliteit, opdrachtgeverschap, samenwerking, complexiteit van de opgave, risico en architectuur.

Voorwaarden

De locatie moet tussen 1 januari 2002 en 1 januari 2004 (grotendeels) zijn opgeleverd en dient te bestaan uit een samenhangend stedelijk gebied met een sterke stedenbouwkundige samenhang. Voorwaarde is dat minstens 50% van het vastgoed voor de markt is ontwikkeld. Iedereen kan locaties aanmelden tot uiterlijk 15 januari 2004. De aanmelding dient ondersteund te worden door de betrokken gemeente en/of een betrokken marktpartij. De prijs (E 25.000) wordt voor de eerste keer uitgereikt op 13 mei 2004. Meer informatie is te vinden op www.neprom.nl.

Aanmoedigingsprijs

De NEPROM looft tevens een aanmoedigingsprijs uit voor locaties die nog in ontwikkeling zijn, maar waarbij het point-of-no-return reeds is gepasseerd en waarvan de bouw nog niet is gestart.