Politie Hollands Midden
Datum: 10 oktober 2003

(

Verdachte van handel in softdrugs aangehouden Noordwijk
De politie heeft een 26-jarige Katwijker aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie kreeg eind september informatie dat de verdachte softdrugs vanuit zijn auto zou verhandelen aan minderjarigen. De politie is hierna een onderzoek gestart naar de verdachte. De verdachte werd vervolgens op woensdag 8 oktober op de Koningin Astrid Boulevard aangehouden. In zijn auto werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De verdachte zou sinds twee maanden hebben gehandeld in de drugs. De verdachte is na verhoor in verzekeringgesteld.

Beroofd van tas Noordwijk
Een 36-jarige vrouw uit Voorhout is op vrijdag 10 oktober omstreeks 14.45 uur beroofd van haar tas. De vrouw liep met vier kinderen over het pad aan de Duindamseslag toen twee blanke mannen haar ter hoogte van de Witte Raaf aanspraken. Een van hen bedreigde haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp waarna de vrouw haar tas gaf. De mannen van ongeveer 25 jaar gingen er vermoedelijk vandoor in de richting van de parkeerplaats aan de Duindamseslag. De politie heeft direct de omgeving afgezocht. De technische recherche van de politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan. De tas van de vrouw werd later in de middag op een terrein tussen Noordwijk en Voorhout teruggevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Roodlicht controle Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft afgelopen dagen drie keer een roodlicht controle gehouden op de kruising Kerklaan/Schielandweg. Op vrijdag 10 oktober tussen 08.00 en 08.45 uur reden 16 bestuurders bij het 'rode' licht door. Donderdag vond de controle plaats van 07.30 tot 08.00 uur. 5 automobilisten werden betrapt op het rijden door rood. Op donderdag 2 oktober werd ook tussen 08.00 en 08.45 uur gecontroleerd. Er werden toen 16 processen verbaal opgemaakt.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --