Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
Utrecht, 10 oktober 2003

Finale spoorzoekspel NS: 'mysterieuze verdwijningen' opgelost

Vandaag is de finale van het spannende spoorzoekspel 'Mysterieuze verdwijningen' gespeeld. Tijdens de Kinderboekenweek hebben meer dan 2.900 klassen (zo'n 80.000 kinderen) meegespeeld met het spel, dat speciaal door NS ontwikkeld is voor de Kinderboekenweek. Uit de ruim 700 foutloze inzendingen zijn drie klassen geloot van de basisscholen: d'n Hazennest uit Tilburg, De Langewieke uit Dedemsvaart en de Jeroen Boschschool uit Arnhem. Deze klassen hebben vandaag tijdens het finalespel een eind gemaakt aan het mysterie dat veel kinderen tijdens de Kinderboekenweek in zijn greep had.

Het spoorzoekspel 'Mysterieuze verdwijningen' was een aanvulling op het lesprogramma en thema van de Kinderboekenweek Diep in het bos. Van Ko de Boswachter tot Roodkapje en Robin Hood. In het spel draaide het om mysterieuze verdwijningen in de laatste 500 jaar ergens diep in het bos. De Kinderboekenweek werd dit jaar gehouden van 1 t/m 10 oktober. NS is hoofdsponsor van de Kinderboekenweek.

NS
De sponsoring van de Kinderboekenweek past binnen de NS-campagne ´Tijd voor lezen´. Reizen per trein en lezen zijn een logische combinatie en staan in deze campagne centraal. De trein biedt immers, in tegenstelling tot de auto, de mogelijkheid om tijdens het reizen te lezen.

Voor meer informatie over het spel, NS en de Kinderboekenweek www.tijdvoorlezen.nl/mysterieuzeverdwijningen of www.kinderboekenweek.nl


* * * * * *

|Noot aan| |