Gemeente Breda

Persberichten

10-10-2003

Duurzaamheid is een toverbal

Kleurplaat Duurzaamheid
De gemeente Breda heeft voor de vierde keer op rij de duurzaamheidsspiegel gewonnen. Maatschappelijke organisaties beoordeelden de gemeente op de themas klimaat, mondiaal, ruimte en groen, sociaal en water.

Een goede score bij de duurzaamheidsspiegel is niet alleen de verdienste van de gemeente. Alle inwoners van Breda hebben een bijdrage geleverd. Als bedankje is een kleurplaat ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De jeugd heeft tenslotte de toekomst.

De kleurplaat wordt naar alle basisscholen toegezonden. De kleurplaat is ook hieronder te downloaden (in pdf, 610 Kb) of op te halen bij de balie Voorlichting in het Stadskantoor of bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) aan de Wolfslaardreef 95.

Tot uiterlijk zondag 26 oktober kan de kleurplaat worden ingeleverd bij het MEC of bij de balie Voorlichting. Van de ingeleverde kleurplaten worden de twee mooiste beloond met een prijs. Op zondag 2 november om 14.00 uur reikt wethouder
A.L.E. Arbouw de prijzen uit op het MEC.

De kleurplaat vertaalt duurzaamheid naar de belevingswereld van kinderen. Duurzaamheid is ingewikkeld voor volwassenen, laat staan voor kinderen. Op de achterzijde van de kleurplaat wordt een poging gedaan de veelomvattende term te verklaren. Deelnemende kinderen vertellen ook in één zin wat duurzaam voor hen betekent.

Breda, 10 oktober 2003