CDA

CDA
10-10-03
Verhagen: Moedig en verstandig, maar triest voor alle betrokkenen Moedig en verstandig, maar triest voor alle betrokkenen. Zo reageerde fractievoorzitter Maxime Verhagen op de brief van minister-president waarin deze aankondigde geen toestemmingswet voor het huwelijk van Z.K.H. prins Johan Friso en mevrouw Mabel Wisse Smit in te zullen dienen bij het parlement.

Het onjuist en onvolledig informeren van de regering heeft het vertrouwen dusdanig geschaad dat het niet verstandig zou zijn een toestemmingswet in te dienen. Het is dan ook verstandig dat het paar niet langer vasthoudt aan de wens om toestemming te vragen aan het parlement. Daarnaast moet worden voorkomen dat door deze situatie het Koningshuis onderwerp van discussie wordt. Het daadkrachtig optreden van het kabinet wordt dan ook zeer gewaardeerd.

De CDA fractie vindt de situatie bijzonder verdrietig voor het paar en alle betrokken, in het bijzonder Hare Majesteit de Koningin. De CDA-fractie deelt de wens van het kabinet dat Z.K.H. Friso en Mw. Mabel Wisse-Smit samen hun verdere leven kunnen opbouwen, en dat hun privacy wordt gerespecteerd.