Gemeente Epe


10/10/2003
Eper gemeentebestuur bezoekt partnerstad Gronau

Op vrijdag 10 oktober is het gemeentebestuur van Epe te gast in partnerstad Gronau, net over de grens, in Duitsland. Dit bezoek staat in het teken van het 25-jarig partnerschap van beide gemeenten. Speciaal op deze dag, is het bezoek aan de 'Landesgartenschau'; vergelijkbaar met de Nederlandse Floriade. Zij bezoeken daar onder andere het Rock'n Popmuseum.

Een afvaardiging van de Gemeenteraad en het College van B en W is aanwezig, samen met een aantal leden van het Comité Internationale Betrekkingen. Het programma begint om 11 uur in de raadszaal van de gastgemeente. In de loop van de dag overhandigt Burgemeester Eland namens gemeente Epe een bijzonder uitgevoerde keramieken kunstwerk van de hand van kunstenaar Jan Warnaar uit Oene.

Aansluitend op het welkomstwoord van gemeente Gronau wordt aandacht besteed aan het 25-jarig jubileum. Na de lunch staat een bedrijfsbezoek op het programma en een bezoek aan het op het evenemententerrein gevestigde Rock'n Popmuseum. De rondleiding wordt verzorgd door de Burgemeester van Gronau.