Gemeente Nuenen


10/10/2003
Overeenstemming tussen Stichting Kinderspeelzalen Nuenen het college van B&W over de Beleidsnotitie Peuterspeelzaalwerk 2004-2007 met nieuw financieringsmodel.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen heeft in juni 2003 de beleidsnotitie Peuterspeelzaalwerk 2004-2007 vastgesteld. De beleidsnotitie is opgesteld in nauw overleg met de Werkgroep Peuterspeelzaalbeleid, waarin onder andere de besturen van de twee uitvoerende stichtingen waren vertegenwoordigd. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van juni 2003 niet ingestemd met deze beleidsnotitie. De redenen hiervoor waren voornamelijk van financiële aard. De raad heeft toen de opdracht aan het college gegeven om het peuterspeelzaalbeleid te realiseren met andere financiële consequenties.

In de afgelopen periode heeft het college van B&W met het bestuur van Stichting Kinderspeelzalen Nuenen een nieuw financieringsmodel besproken. Dit model is verwerkt in de financiële paragraaf van de beleidsnotitie Peuterspeelzaalwerk 2004-2007. Er bestaat in principe overeenstemming over deze beleidsnotitie en de daaraan verbonden financiële consequenties tussen Stichting Kinderspeelzalen Nuenen en het college. Er wordt nog onderzoek gedaan naar mogelijke bedrijfsrisico´s. De beleidsnotitie zal ter behandeling worden voorgelegd aan de commissie voor Welzijn, Onderwijs, Sociale Voorzieningen en Sport van 15 oktober 2003 en aan de raad op 30 oktober 2003.