Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum : 7oktober 2003

Onderwerp : Feestelijke oplevering en Open Huis in Hof van Hoytema


---


---

Op vrijdag 10 oktober a.s. wordt het project Hoytema opgeleverd, een fraai nieuwbouwcomplex aan de Th. van Hoytemastraat in Amsterdam-West. Mevrouw E.A.M. Stricker, portefeuillehouder Wonen van Stadsdeel Slotervaart-Overtoomseveld, zal de eerste bewoners feestelijk verwelkomen en de oplevering symbolisch en spectaculair afronden met het planten van een boom in de tuin van het hof. Aansluitend kunnen belangstellenden van 14.00 tot 18.00 uur enkele koopappartementen bezichtigen. Een aantal woningen is nog te koop.

Het nieuwbouwproject bestaat uit 55 ruime koopappartementen in verschillende uitvoeringen. Ze zijn gebouwd rondom een sfeervolle binnentuin. Er zijn verschillende woningtypen: lichte, ruim opgezette parkappartementen, maar ook woon/werkwoningen en maisonnettes. De oppervlakten variëren van ca. 75 tot 140 m². Onder het complex is een parkeergarage gebouwd, die plaats biedt aan 66 auto's.

Oase van rust in de stad
Hof van Hoytema biedt haar bewoners een ideale combinatie van de dynamiek van de stad en de rust van wonen aan een hof. Elk appartement heeft een terras of loggia met uitzicht op de binnentuin, of een tuin die grenst aan een stadspark. In de gevels en terrassen rondom de binnentuin zijn allerlei natuurlijke materialen verwerkt. Door de fraaie combinatie van kleuren, materialen en groen, is een oase van rust gecreëerd die in belangrijke mate bepalend is voor de woonsfeer.

Acht meter hoge hemelboom
De oplevering wordt symbolisch afgerond door het planten van een hemelboom in de tuin van het hof. Met behulp van een bouwkraan zal mevrouw Stricker de acht meter hoge boom eerst over het dak van de woningen takelen.


---


---



Ingezonden persbericht