Ingezonden persbericht

Spectaculaire opening Groundscape op Windows To The World

De dansgroep Groundscape uit Senegal zal op beide dagen de programmering van Dunya- Windows To The World openen

ROTTERDAM, 20031008 -- De tweede editie van Dunya- Windows To The World vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober. Als locatie is gekozen voor Arminius, ook wel bekend als Museumparkkerk en Remonstrantse Kerk, tegenover Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Naast muziek staan dans en vertelkunst centraal op dit intieme binnenevenement. De opening is een verrassende en kleurrijke dansvoorstelling.




De dansgroep Groundscape uit Senegal zal op beide dagen de programmering van Dunya- Windows To The World openen. Het optreden is een ontmoeting en uitwisseling van Westerse en Afrikaanse dansstijlen door Michel Kouakou en Daudet Grazeï, gecomponeerd door de Amerikaanse choreograaf Bud Blumental. Groundscape is een gebarenspel gebaseerd op het contact tussen twee lichamen. De dialoog van lichamen wordt muzikaal ondersteund door een ritmische, electro-akoestische compositie van Jean-Francois Delhez.


Als thema voor het multiculturele en multidisciplinaire evenement is gekozen voor 'francofonie' als eerbetoon aan Frankrijk: dé producent van wereldmuziek. Artiesten die hun repertoire op akoestische wijze ten gehore brengen zijn onder andere Cheikh Lô en Mola Sylla uit Senegal, Huong Thanh uit Vietnam, Abdullah Chhadeh uit Libanon en Renee Lacaille uit La Réunion. Gedurende twee dagen vinden er ongeveer 30 voorstellingen plaats, verdeeld over drie podia. De tweede editie van Dunya- Windows To the World heeft vele aangename verrassingen in petto.


De voorverkoop van Dunya - Windows To The World eindigt op donderdag 9 oktober. Kaarten kunnen gekocht worden bij VVV Rotterdam (Coolsingel), IT records (in Donner, Lijnbaan), RD bespreekbureau (Westblaak) en op het kantoor van Stichting Dunya (Coolsingel 57-63, 4e verdieping). Bij Stichting Dunya kunt u terecht van 11.00 tot 16.00 uur. Ook kunt u hier telefonisch (010- 233 09 10) of per e-mail (info@dunya.nl) kaarten reserveren.
Op vrijdag 10 oktober en zaterdag 11 oktober zijn er uitsluitend kaarten verkrijgbaar aan de deur (Museumpark 3b). De kassa daar is vanaf 11:00 geopend. Een dagkaart voor vrijdag of zaterdag kost ¤15,- en een passe partout voor beide dagen ¤25,-.





Ingezonden persbericht