Koninklijke Ahold


Ahold benoemt Arthur Brouwer als Chief Business Support Officer

Zaandam, 10 oktober 2003 - De Raad van Bestuur van Ahold heeft Arthur Brouwer benoemd als Chief Business Support Officer, met ingang van 1 oktober 2003. Brouwer, thans Chief Support Officer voor Europa en Ahold Senior Vice President voor Management Development & Organization, begon zijn loopbaan bij Ahold in 1992.

De rol van Chief Business Support Officer is een nieuwe functie. Brouwer rapporteert aan President en CEO van Ahold, Anders Moberg.

In een toelichting aan aandeelhouders op 4 september 2003, schetste Anders Moberg zijn strategie met betrekking tot kostenreductie door processen te standaardiseren en door een herindeling van de operationele activiteiten rond markten met gelijke eigenschappen. De Chief Business Support Officer zal nauw samenwerken met Ahold's lokale ondernemingen om tot kostenverlagingen te komen. Brouwer zal toezicht houden op de gemeenschappelijke processen op het gebied van Sourcing, Informatiesystemen & Technologie en Supply Chain Management voor Ahold's retailactiviteiten in de V.S. en Europa.

In een reactie op de benoeming zei Anders Moberg: 'Ik ben verheugd dat Arthur deze grote uitdaging heeft aanvaard. Gezien zijn uitgebreide ervaring op diverse gebieden heb ik het volle vertrouwen dat hij in staat zal zijn de nodige synergieën in het gehele bedrijf te bewerkstelligen. Wij zullen in de komende periode een opvolger van Arthur in de rol van Senior Vice President of Management Development & Organization benoemen.'

Ahold Corporate Communicatie: 075 - 659 5720

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02