Ingezonden persbericht

ORANGE INTRODUCEERT NIEUWSTE TELEFOON SPV E200
EN PRESENTEERT NIEUW ONDERZOEK NAAR GEBRUIK SMARTPHONES


- Orange lanceert de eerste op Windows Mobile gebaseerde telefoon met geïntegreerde camera en Bluetooth

- Nieuw model wordt gepresenteerd op ITU Telecom World in Zwitserland
- In Nederland wordt de SPV E200 op 6 november gelanceerd
- SPV E200 komt beschikbaar voor meer dan 30 miljoen Orange klanten in zes landen

- Onderzoek toont aan: SPV meest succesvolle Orange telefoon voor andere functies dan bellen

Den Haag, 10 oktober 2003 - Orange en Microsoft hebben de nieuwste telefoon onder de merknaam Orange onthuld, de SPV E200. SPV staat voor Sound Picture Video. De telefoon is uitgerust met de bekende Windows Mobile software en biedt gebruikers met één druk op de knop toegang tot belangrijke diensten en exclusieve Orange services. Het toestel maakt volledig gebruik van het intelligent netwerk van Orange. De aankondiging van de SPV E200 valt samen met de publicatie door Orange en Microsoft van nieuwe gegevens over het gebruik van Smartphones.

Met een geïntegreerde digitale camera en Bluetooth, is de SPV E200 een van de meest geavanceerde mobiele telefoons ter wereld, boordevol functies waarmee Orange klanten efficiënter kunnen werken. Ook beschikken zij over uitgebreide mogelijkheden voor ontspanning en entertainment. De SPV E200 borduurt voort op recente modellen van het eigen Orange merk en treedt in de voetsporen van de SPV en SPV E100, die de meest succesvolle Orange telefoons zijn gebleken voor het gebruik van andere functies dan bellen.

De SPV E200 met Windows Mobile 2003 software kan onderweg worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van e-mail via Pocket Outlook en voor internettoegang via Pocket Internet Explorer. Ook is het mogelijk om fotoberichten te verzenden (MMS), MP3's en zelfs bewegende beelden te downloaden en dierbare momenten op te slaan met de geïntegreerde camera voor foto en video. Als eigen telefoon van Orange wordt het toestel bovendien geleverd met exclusieve Orange services zoals Orange Backup. Hiermee kunnen gebruikers persoonlijke en zakelijke informatie, zoals contactgegevens en afspraken, opslaan op het Orange netwerk en weer ophalen wanneer zij deze nodig hebben. Wanneer klanten hun telefoon verliezen, blijven gegevens veilig opgeslagen op het Orange netwerk. Deze gegevens kunnen direct weer gebruikt worden op een nieuw toestel. Een andere service is Orange Update, een service waarmee klanten op afstand de nieuwste software op hun toestel kunnen installeren en nieuwe applicaties kunnen downloaden en opslaan.

Orange verwacht dat in 2005 zo'n 25 procent van de inkomsten zal worden gegenereerd door non-voice diensten. Dat komt neer op gemiddeld 10 euro per klant. De SPV levert gemiddeld al 15 euro per klant aan non-voice gebruik op. Klanten van Orange gaan dagelijks gemiddeld vijf keer het internet op via hun SPV. Meer dan 80% van de gebruikers heeft zijn telefoon gesynchroniseerd met de eigen desktop computer.

Onderzoek
Uit nieuw onderzoek van Edge Strategies in Europa en Azië is gebleken dat
- Gebruikers van Smartphones met Windows Mobile de gemiddelde omzet per klant met 25% doen stijgen (van 53 naar 67 euro);

- Deze stijging grotendeels is toe te schrijven aan het toegenomen gebruik van non-voice, zoals surfen op internet, draadloze e-mail en het downloaden van applicaties;

- De gemiddelde omzet door bellen (ARPU) was toegenomen. De onderzoekers vermoeden dat dit wordt veroorzaakt doordat het ontvangen van e-mails leidt tot meer uitgaande telefoongesprekken. De naadloze synchronisatie van het Outlook adresboek betekent dat gebruikers al hun telefoonnummers bij de hand hebben en makkelijk kunnen bellen.

Richard Brennan, Executive Vice President Global Brand, Marketing and Products van Orange: "Door samen te werken met enkele van de meest innovatieve, geavanceerde en interessante bedrijven in de branche, kunnen wij onze klanten een ongekende keuze aan diensten, vormgeving en beleving bieden. Die enorme keuze als het gaat om design, besturingssysteem en functionaliteit is te danken aan de kracht en de mogelijkheden van deze partnerships." Brennan voegt hier nog aan toe: "Wij willen verder bouwen op het succes dat wij tot dusver hebben gehad met de SPV, de meest succesvolle serie Orange telefoons met betrekking tot non-voice gebruik. Wij geloven dat dit succes te danken is aan de uitstekende services die met één druk op de knop beschikbaar zijn."

Juha Christensen, Corporate Vice President van de Microsoft Mobile Devices Division: "Deze aankondiging met Orange toont aan dat onze beide bedrijven zich niet alleen willen inspannen om klanten innovatieve telefoons en diensten aan te bieden, maar ook om de markt voor Smartphones uit te breiden. Wij zijn erg tevreden met de uitkomsten van het jongste onderzoek, waaruit blijkt dat de gemiddelde omzet per gebruiker van op Windows Mobile gebaseerde Smartphones aanzienlijk is toegenomen. Het toont de waarde van ons platform aan voor zowel partners als klanten."

Prijs en beschikbaarheid
De SPV E200 zal volgens plan in november 2003 bij Orange verkrijgbaar zijn in Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken. Gedetailleerde gegevens en de verkoopprijs zullen kort voor de introductie in iedere markt bekend worden gemaakt. Op 6 november aanstaande vindt de introductie in Nederland plaats. U ontvangt te zijner tijd meer informatie over deze introductie.


---