SIEMENS NEDERLAND N.V.

Siemens Nederland wint twee Europese kwaliteitsprijzen

Siemens Nederland heeft gisteravond in het Finse Helsinki twee Europese kwaliteitsprijzen voor Leiderschap en Resultaatgerichtheid gewonnen. Deze prestigieuze prijzen zijn uitgereikt door de European Foundation for Quality Management (EFQM) aan de huidige en voormalige voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland, respectievelijk Martin van Pernis en Thomas Cohn.

Uit een groep van tientallen grote bedrijven bereikte Siemens Nederland samen met nog drie andere Europese ondernemingen de finale. Siemens Nederland werd uiteindelijk als enige onderneming onderscheiden. Volgens het juryrapport is 'Siemens Nederland is het levende bewijs dat voor opmerkelijke en duurzame ontwikkeling van de organisatie een uitgebalanceerd management van alle stakeholders op hoog niveau noodzakelijk is.' Dit wordt ondersteund door 'sterk leiderschap en doelgerichtheid, wat zorg draagt voor een heldere kijk op de toekomstige ontwikkeling en mogelijkheden voor de onderneming.'

Voor Siemens Nederland betekent het winnen van de prijzen dat zij zich mag rekenen tot de besten in Europa. Dat vertaalt zich niet alleen in goede financiële resultaten, maar bijvoorbeeld ook in een hogere tevredenheid onder medewerkers en klanten.

De European Quality Award is in 1991 ingesteld door de European Foundation for Quality Management, met ondersteuning van 14 toonaangevende Europese ondernemingen en de Europese Commissie. Het is een onderscheiding voor bedrijven die er in zijn geslaagd hun prestaties continu te verbeteren en de concurrentiepositie te versterken.

Nadere inlichting voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Dick van Gooswilligen, Tel.: 070 - 333 1606, mobiel 06 - 55 844 814, e-mail: dick.van.gooswilligen@siemens.com

Voor meer informatie over de European Foundation for Quality Management:
http://www.efqm.org/

10 okt 03 08:59