Gemeente Eindhoven

Persbericht: 9 oktober 2003

Kleurgebruik speelt belangrijke rol in nieuwe garage

Parkeergarage Kennedyplein open

Het Parkeerbedrijf van de gemeente Eindhoven heeft onlangs zijn vierde parkeergarage in gebruik genomen. Het gaat om de Parkeergarage Kennedyplein, onderdeel van het Kennedy Business Center ter noorden van het Centraal Station. Dat betekent dat er voor de binnenstad weer 373 overdekte parkeerplaatsen voor bezoekers zijn bijgekomen. In totaal exploiteert het Parkeerbedrijf nu bijna 2000 overdekte parkeerplaatsen in de binnenstad en directe omgeving. De parkeergarage onder het Kennedy Business Center omvat in totaal circa 800 parkeerplaatsen in twee lagen. De helft daarvan (373 plaatsen) is voor openbaar gebruik, dus voor binnenstadbezoekers, bezoekers van het kantorencomplex en bijvoorbeeld treinreizigers. Dit deel is door het Parkeerbedrijf in exploitatie genomen. De andere helft wordt benut door de gebruikers van het kantorencomplex.

Het gebouw is aantrekkelijk vormgegeven. Kleurgebruik speelt een belangrijke rol. Bovendien is de parkeergarage relatief licht door de vides die in het dak zijn aangebracht en de openingen die zijn ontstaan door het dak hellend vorm te geven. Door de transparante trappenhuizen met liften vindt de bezoeker zijn weg naar het stedelijk niveau.

Tarieven
De tarieven voor de nieuwe garage zijn gelijk aan de tarieven van de andere parkeergarages die het gemeentelijk Parkeerbedrijf exploiteert: Tarief eerste 5 uur per 8 minuten 0,20
Tarief tweede 5 uur per 12 minuten 0,20
Dagtarief 12,50

Openingstijden
De Parkeergarage Kennedyplein is geopend van
Maandag tot en met zaterdag van 06.00 24.00 uur Zondag van 11.00 18.00 uur

© 2003 Gemeente Eindhoven