Toshiba introduceert haar nieuwste i-mode toestel: de TS222i

Capelle a/d IJssel, 10 oktober 2003 - De Europese Mobile Communications Division van Toshiba kondigt vandaag haar nieuwste toestel aan: de TS222i. De compacte TS222i heeft een groot kleurendisplay dat 4096 kleuren kan weergeven, polyfone beltonen en een gebruiksvriendelijk menu. Het toestel is bestemd voor de i-mode markt.

De TS222i is speciaal ontworpen om de gebruiker goede toegang te bieden tot alle i-mode internetdiensten. Met een druk op een knop kan de gebruiker beginnen met browsen en is het toestel geschikt voor het versturen en ontvangen van MMS-berichten. Daarnaast biedt het toestel een breed scala aan geanimeerde screensavers, is er ruimte om screensavers te downloaden en wordt deze geleverd met twee spelletjes. De Toshiba TS222i weegt slechts 93 gram. Het grote scherm (128 x 128 pixels) zorgt voor een optimale leesbaarheid, hierdoor is een maximale lettergrootte van 12 x 12 dots mogelijk. De krachtige lithium-ion batterij zorgt bovendien voor een standby-tijd van bijna 200 uur terwijl de spreektijd maar liefst vier uur bedraagt. In het toestel kunnen 200 namen en nummers bewaard worden.

Volgens Toshiharu Hirose, general manager van Toshiba European Mobile Communications, is de markt voor i-mode en voor het nieuwste toestel van Toshiba groot. "De TS222i heeft grote waarde voor mensen die hun eerste schreden in de mobiele internetwereld zetten. Zij zullen veel plezier hebben van de content en diensten die i-mode biedt."

De TS222i zal vertoond worden op ITU Telecom World 2003, van 12 t/m 18 oktober 2003 te Genève. Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.toshiba.co.jp/info/telecom2003/index.htm.

Over Toshiba Mobile Communications Division
Toshiba produceert al meer dan 15 jaar mobiele telefoons en heeft in 2001 wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren geleverd. Toshiba produceert veel van de belangrijkste onderdelen van een mobiele telefoon zelf, waaronder de schermpjes, de chips en de batterijen. Het bedrijf loopt ook voorop in de ontwikkeling van de mobiele technologieën zoals Bluetooth, de SD Card en MPEG4-chips. Toshiba's mobiele communicatiedivisie in Europa werd opgericht in 2001 om de Europese markt voor 2.5G en 3G mobiele telefoons te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van deze divisie is gevestigd in Camberley, Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft vorig jaar zijn eerste Europese vestiging geopend in Capelle aan de IJssel, van waaruit de hele Benelux wordt bediend. http://www.toshiba-europe.com/mobile

Voor meer informatie:
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robbert Minderhoud Telefoon: 023 - 562 82 08; e-mail: robbertm@monogram.nl.

Ingezonden persbericht