Lijst Pim Fortuyn


Persbericht vrijdag 10 oktober 2003

Verklaring van het bestuur

Hedenavond, vrijdag 10 oktober, zullen wederom enkele LPF leden een negatief geluid laten horen over het bestuur en de partij Lijst Pim Fortuyn in het televisie programma 2 Vandaag. Ook al staat deze uitzending mogelijk op losse schroeven, wat in de kast ligt kan er volgende week ook nog worden uitgehaald. Dat de betrokken leden en Statenleden zonder enige vorm van overleg met het bestuur tot deze verregaande stappen zijn gekomen betreuren wij. Deze leden hebben niets geleerd van de ALV van 10 juli j.l., hoge kosten en veel negatieve berichtgeving viel de LPF toen ten deel. Het huidige bestuur is dan ook van mening dat deze kleine groep, op ramkoers liggende leden niet representatief is voor het overgrote deel van de LPF achterban. Deze leden en Statenleden die in deze kwestie de publiciteit zoeken berokkenen de partij wederom grote publicitaire schade. Alle registers zijn door deze groep de afgelopen dagen opengetrokken, waarbij geen enkel middel werd geschuwd. De juiste weg is in overleg te gaan met betrokkenen en niet met het opzoeken van daarop beluste media. Het bestuur is dan ook van mening dat deze manier van aandacht vragen voor standpunten beëindigd dient te worden.

Het bestuur zal zijn werkzaamheden na het vertrek van Ed Maas en Oscar Hammerstein continueren. De taken zijn als volgt verdeeld, Ton van Dillen voorzitter, Andre de Jong secretaris en Ruud Both penningmeester. Dat dit voor een tijdelijke periode is dient voor een ieder duidelijk zijn, echter het is van het uiterste belang dat de continuïteit van de vereniging gewaarborgd blijft. Op de eerst volgende Algemene Leden Vergadering zullen de leden zich uit kunnen spreken over de verrichtingen van bovenstaande drie bestuurders en twee nieuwe bestuurders kiezen.

De nieuw te kiezen bestuurders zullen worden geselecteerd aan de hand van een profiel dat eind oktober 2003 zal worden gepubliceerd. De door de leden op de ALV ingestelde sollicitatie commissie zal de selectiegesprekken aangaan met de eventuele kandidaten die zich aanmelden. Naast deze commissie zal het bestuur een externe adviseur aantrekken welke voor aanvang van deze selectie procedure bekend zal worden gemaakt.

Voorts zal het bestuur zich tot aan de eerstvolgende ALV versterken met enkele externe adviseurs die de voortgang van lopende zaken binnen de vereniging zullen begeleiden.

Deze selectieprocedure heeft tijd nodig, tijd om die noodzakelijke kwaliteit te vinden die de LPF nodig heeft, wij als bestuur hopen tijdens dit komende traject verschoond te blijven van leden die zich niets wensen aan te trekken van de normale processen zoals deze binnen een jonge politieke partij normaliter plaatsvinden. Wij hopen u op deze wijze voldoende te hebben geïnformeerd en zeggen u bij deze toe u te blijven informeren over deze selectie van onze toekomstige medebestuurders.

Het bestuur

Mat Herben

Beste LPF'ers,

U heeft recht op mijn mening als politiek leider over de gang van zaken binnen het Hoofdbestuur. Ik betreur het dat Ed Maas en Oscar Hammerstein hun functie hebben neergelegd. De maatregelen die door de drie aanblijvende bestuursleden worden genomen, geven mij echter het vertrouwen dat de continuïteit van onze vereniging niet in het geding is. Ik roep u op het Hoofdbestuur de kans te geven zijn plannen uit te voeren. Ik weet dat vele prominente Nederlanders bereid zijn zich in te zetten voor de Lijst Pim Fortuyn, als wij onze zaken intern op orde hebben. Het afronden van deze gesprekken kost enige maanden, maar dan kunt u ook een kwaliteitsimpuls verwachten. Komend voorjaar leggen fractie en Hoofdbestuur verantwoording aan u af. Geef ons de ruimte gewoon aan het werk te gaan. U kunt ervan verzekerd zijn dat wij niet stil zitten en onze uiterste best blijven doen.

Met vriendelijke groeten,
Mat Herben
Voorzitter LPF Tweede Kamerfractie

LPF bijeenkomst Noord Holland 8 oktober 2003
8 oktober 2003

In een LPF bijeenkomst in Noord Holland die op maandag 10 november a.s. zal worden gehouden wordt de nieuwe ad interim contactgroep van drie personen aan de leden voorgesteld. Op deze avond komen ook de toekomstplannen van de LPF Noord Holland aan de orde en zal een toelichting worden gegeven over de oprichting van het Wetenschappelijke Bureau, de nieuw in te stellen commissies en op te richten lokale afdelingen in de provincie Noord Holland. Over al deze onderdelen is op de betreffende avond ruim de gelegenheid vragen te stellen.

De bijeenkomst wordt gehouden in:

Van der Valk Haarlem Zuid, Toekanweg 2, 2035 LC Haarlem Aanvang bijeenkomst: 20.00 uur - zaal open: 19.30 uur

LPF bijeenkomst Zeeland
8 oktober 2003
In een LPF bijeenkomst in Zeeland die op dinsdag 4 november a.s. zal worden gehouden wordt de nieuwe ad interim contactgroep van drie personen aan de leden voorgesteld. Op deze avond komen ook de toekomstplannen van de LPF Zeeland aan de orde en zal een toelichting worden gegeven over de oprichting van het Wetenschappelijke Bureau, de nieuw in te stellen commissies en op te richten lokale afdelingen in de provincie Zeeland. Over al deze onderdelen is op de betreffende avond ruim de gelegenheid vragen te stellen.

De bijeenkomst wordt gehouden in:

Hotel Golden Tulip l'Escaut
Scheldekade 65, 4531 EJ Terneuzen
Aanvang bijeenkomst: 20.00 uur - zaal open: 19.30 uur

Commissies binnenkort aan het werk
7 oktober 2003
Twee weken geleden heeft een onafhankelijke sollicitatiecommissie met ruim 40 belangstellenden gesproken die plaats wilden nemen in de in te stellen commissies. Er werd gekeken naar relevante werkervaring, opleiding, geschiktheid om in een commissie te kunnen functioneren en wat de beweegredenen waren om in een commissie plaats te nemen. Op maandag 13 en 20 oktober zal het tweede gesprek met de geselecteerden plaatsvinden waarbij de commissieleden met elkaar kennis kunnen maken, zodat de commissies daags na deze bijeenkomsten bekend kunnen worden gemaakt. Op 13 oktober komen de schorsing & royement commissie en de Huishoudelijk reglement commissie bijeen, op 20 oktober de sollicitatie en kas commissie.

U krijgt deze periodieke nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld via www.lijstpimfortuyn.nl. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.