Persberichten - 10/10/2003

Plaatsing van twee miljoen Umicore-aandelen door Suez

Umicore heeft kennis genomen van het feit dat Suez twee miljoen Umicore-aandelen via UBS heeft geplaatst.

Umicore heeft met genoegen vernomen dat het aanbod snel overtekend was en is bijzonder verheugd door de grote blijken van belangstelling vanwege de Noordamerikaanse beleggers. Dit toont aan hoezeer de strategische ontwikkeling van de onderneming door de beleggersgemeenschap wereldwijd erkend wordt.

Umicore verwelkomt de verdere uitbouw van haar internationaal aandeelhouderschap en verwacht dat dit zal bijdragen tot een verdere verbetering van de liquiditeit van haar aandelen.

Voor meer informatie, contacteer n.v. Umicore s.a.
Pers: Dhr Eddy CORNELIS - Tel. +32 2 227 70 64 +32 475 84 00 94 eddy.cornelis@umicore.com Investor Relations: Mevr. Isabelle MICHOTTE - Tel. +32 2 227 71 47 isabelle.michotte@umicore.com

PROFIEL
Umicore is een internationale metaal- en materialengroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vijf bedrijfssectoren: Precious Metals Services, Precious Metals Products and Catalysts, Advanced Materials, Zinc en Copper. Elke bedrijfssector is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units.

Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waarvan ze weet dat haar expertise inzake materiaalkennis en metallurgie een verschil kan maken, of dat nu is in producten voor alledaags gebruik of in toepassingen die aan de spits staan van nieuwe, opwindende technologische ontwikkelingen. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op het streven om metalen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: materials for a better life.

De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en levert diensten aan een wereldwijd klantenbestand. In 2002 boekte hij een omzet van EUR 3,2 miljard en hij heeft op dit ogenblik ongeveer 12.500 mensen in dienst.

Bron: Umicore
Provider: Euronext Brussels