Politie Amsterdam-Amstelland

Man en vrouw gedood bij schietpartij
10-10-2003. Vanochtend rond half elf zijn bij een schietpartij op de Keizer Karelweg in Amstelveen een 39-jarige man en een onbekende vrouw om het leven gekomen. Beiden overleden direct nadat het vuur op hen was geopend. De twee daders, die met een automatisch vuurwapen geschoten hebben, zijn op een donkerrode scooter weggevlucht.

Op de Keizer Karelweg nabij de Charlotte Montpensierlaan stonden twee mannen langs de rijbaan. De twee latere slachtoffers reden in de richting van Amstelveen. Toen de auto langsreed, werd er door de mannen een salvo uit een automatisch wapen op het voertuig afgevuurd. De auto reed door de tussenberm en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto op de andere rijbaan. De schutter liep op de auto af en loste een tweede salvo. Beide inzittenden werden hierbij dodelijk getroffen. De twee daders zijn weggevlucht op een scooter richting Amsterdam. Een uitgebreid onderzoek in de omgeving heeft niet tot de aanhouding van de daders geleid. Er is een rechercheteam gevormd dat de zaak onderzoekt. De plaats delict is ruim afgezet en de technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben met betrekking tot dit misdrijf. Zij kunnen telefonisch contact opnemen via telefoonnummer (020) 559 29 21.
Signalementen
Bestuurder scooter:
licht getinte man
leeftijd ongeveer 30 jaar oud
stevig postuur
lengte ongeveer 1.80 meter
gekleed in een zwarte jas
donkere integraalhelm
Passagier:
man
normaal postuur
lengte ongeveer 1.80 meter
gekleed in camouflagekleding
donkere integraalhelm
automatisch wapen

---

Buitenfunctiestelling

10-10-2003. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft gisteren een medewerker buiten functie gesteld. Het gaat om een 42-jarige brigadier werkzaam aan het vierde district. Betrokkene wordt verdacht van huiselijk geweld en misbruik van bevoegdheden.
---

Politieonderzoek na dood vrouw

8-10-2003. Maandagavond overleed een circa 40-jarige vrouw die kort daarvoor gewond was geraakt bij een mishandeling in de Daniël Stalperstraat. Uit een eerste onderzoek van de recherche komt naar voren dat de vrouw mogelijk een winkeldiefstal had gepleegd bij een supermarkt op het Marie Heinekenplein en achterna werd gezeten door winkelpersoneel. Hierbij zou het in de Daniël Stalpertstraat tot een confrontatie zijn gekomen, waarbij naast winkelpersoneel ook derden een aandeel zouden hebben gehad. Sectie heeft vanmiddag uitgewezen dat de vrouw is overleden aan inwendige verwondingen als gevolg van geweld van buitenaf. Inmiddels heeft de politie vier jonge medewerkers van de supermarkt aangehouden. Betrokkenen staan onder verhoor.

Of en zo ja onder welke omstandigheden de vrouw bier heeft gestolen, is voorwerp van onderzoek. Zeker is wel dat ze rond 20.30 uur op straat achterna werd gezeten door winkelpersoneel. Het zou, voor zover nu bekend, om enkele jeugdige personeelsleden gaan. Op de hoek van de Daniël Stalpertstraat met het Gerard Douplein kwam het tot een confrontatie met de vrouw, waarbij over en weer met een stoel werd gegooid en ook geschopt en/of geslagen zou zijn. Hieraan zouden naast winkelpersoneel ook derden betrokken zijn.

De vrouw raakte onwel en kwam op de grond ten liggen. Zo werd ze aangetroffen door een gealarmeerde politie-eenheid. De bij het incident betrokken mensen waren toen al verdwenen. De vrouw werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en overleed daar na aankomst.

Inmiddels heeft de politie vier minderjarige personeelsleden van de supermarkt aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het spreekt voor zich dat de recherche op zoek is naar getuigen van de gebeurtenissen in de winkel en van het incident in de Daniël Stalperstraat. Ze worden verzocht telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer (020) 559 25 28.

Update vrijdag 10 oktober

10-10-2003. Gisteravond rond 18.00 uur heeft een rechercheteam een zesde verdachte aangehouden in verband met het onderzoek naar de dood van Anna Joos. Deze verdachte, een 21-jarige man, is gisteravond laat heengezonden. Vannacht om één uur is opnieuw een verdachte aangehouden. Het gaat hier om een 18-jarige jongeman. De vijf eerder aangehouden verdachten zijn vandaag ter beschikking gesteld van justitie. Het rechercheonderzoek duurt voort.

---

Succesvolle fouilleeractie

10-10-2003. Gisteravond is een preventief fouilleeractie gehouden op het Waterlooplein. 1407 Personen en 354 voertuigen werden aan een controle onderworpen. Hierbij werden een vuurwapen, drie kilo harddrugs, vier ons softdrugs, tien messen, een busje pepperspray en twee wapenstokken in beslag genomen. Totaal werden zeven verdachten aangehouden. Eén van de verdachten reed met zijn auto, zonder lichten en twee lekke banden de politiefuik in. Hij bleek te veel alcohol te hebben gedronken.

---

Aanrijding autobussen

10-10-2003. Gisteren rond kwart voor zes 's avonds raakten op de Slochterweg drie passagiers gewond bij een aanrijding tussen twee autobussen. De slachtoffers konden na behandeling in een ziekenhuis weer huiswaarts. Voorafgaand aan de aanrijding is de voorste bus mogelijk gesneden door een derde bus. De bestuurder daarvan reed door. Deze chauffeur is later die avond aangehouden en na verhoor heengezonden.

---

Broodbezorger neergestoken

3-10-2003. Vanochtend rond half acht werd een 23-jarige broodbezorger gewond geraakt na een steekincident op de Prinsengracht nabij de Elandsgracht. Het slachtoffer kreeg woorden met een voetganger. Hierbij werd door de wandelaar gespuugd in de richting van de chauffeur. Deze duwde zijn belager van zich af. Hierop werd het slachtoffer met een voorwerp in zijn nek gestoken. De dader vluchtte weg over de Elandsgracht. Omwonenden bekommerden zich om de gewonde man. Hij werd naar een ziekenhuis overgebracht en na behandeling opgenomen. De recherche van de Binnenstad is op zoek naar getuigen van het voorval. Zij kunnen telefonisch contact opnemen via (0900) 88 44.

Signalement:

Man

Noord-Afrikaans uiterlijk

Leeftijd tussen de 25 en 35 jaar oud

Lengte rond 1.75 meter

Gekleed in een opvallende witte broek

Droeg mogelijk een zwarte jas of trui

Zwarte zonnebril


---

Deze week in Ter Plaatse

8-10-2003. Het televisieprogramma Ter Plaatse heeft aandacht besteed aan vier zaken die in de regio Amsterdam-Amstelland spelen: Ten eerste de dood van een 43-jarige buurtbewoonster van De Pijp (zie elders op deze pagina), ten tweede de zaak van een man die bejaarden oplicht, ten derde de gewapende overval op een belwinkel aan de Ceintuurbaan en ten vierde de zaak van de doorrijder van de Lelylaan.

Lees meer...

---

Lees de opsporingsberichten
en help de politie

De politie vraagt uw assistentie bij het oplossen van ernstige misdrijven. Misschien heeft u informatie over het jongetje en het meisje die deze zomer te vondeling werden gelegd. Of helpt u ons Deborah Rosiek terug te vinden. Verder zijn wij op zoek naar een verkrachter en naar de daders van een aantal overvallen en berovingen. Lees onze opsporingsberichten...

---

Overval op schoenenwinkel

9-10-2003. Gistermiddag omstreeks vier uur werd op de Overtoom een schoenenwinkel overvallen door een met een mes gewapende man. De man, die zich als klant voordeed, trok in de winkel ineens een mes en bedreigde het aanwezige personeel. De man en de vrouw moesten geld uit de kassa geven en op de grond gaan liggen. Toen dit naar de mening van de overvaller niet snel genoeg gebeurde, probeerde hij een van de personeelsleden met het mes te steken. Het slachtoffer kon op tijd wegduiken. De dader pakte het geld en verdween in onbekende richting.

Signalement:

Man

Leeftijd tussen 20 en 25 jaar

Lengte ongeveer 1.80 meter

Noord-Afrikaans uiterlijk

Litteken aan de linkerzijde van het gezicht

Volslank postuur

Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer (0900) 88 44.
---

Identiteit gezocht dode man

De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar de identiteit van een dode man.