Ingezonden persbericht



PERSBERICHT -




- Amsterdam, 10 oktober 2003 -

PROEF DE VREDE OP 10 OKTOBER!

Op vrijdag 10 oktober is bij honderden Nederlandse horecagelegenheden de witte vlag uitgegaan, een teken van vrede. Feast for Peace, een jaarlijks evenement ten bate van War Child Nederland, was ook dit jaar weer een groot succes. Een recordaantal van meer dan 570 horecagelegenheden doneerden deze dag een deel van hun omzet aan War Child en steunden daarmee de hulp aan oorlogskinderen. Het Nederlandse publiek kon hier ook aan bijdragen door op 10 oktober uit te gaan bij een Feast for Peace deelnemer. Kijk voor meer informatie op: www.feastforpeace.nl.

Naast 'gewone'deelname, initieerden er ook weer talloze horecagelegenheden iets extra's in de vorm van een bijzondere actie.

Zo ontpopten fractieleider Jan Marijnissen, de staatssecretarissen Joop Wijn en Karien van Gennip en de politici Boris van de Ham, Bert Bakker, Krista van Velzen en Staf Depla zich als 'barman' op 10 oktober in café Dudok in Den Haag. Aangemoedigd door presentator Jeffrey Huf probeerden zij tussen 18.00 uur en 19.00 uur zoveel mogelijk fooi voor War Child op te halen.

Op 10 oktober vertoonde niemand minder dan Rudolph van Veen zijn kunsten in de keuken van Proeverij de Open Keuken in Hilversum. Hij bereidde een speciaal menu waarvan de opbrengst volledig ging naar War Child.

In Muziekcentrum in Enschede vond een benefietfeest plaats speciaal voor Feast for Peace. De artiesten die meewerkten zijn onder andere: The Untouchables, DJ Hydro en Fuego Andaluz, Justine Pelmelay. De presentatie lag onder andere in handen van niemand minder dan: Kim Kotter (Miss Universe). De opbrengst ging volledig naar War Child.

In 'De Plantage' in Ede werd de keukenbrigade dit jaar ondersteund door Born to Cook - kok Ramon Beuk. Nance van Lingo was ook dit keer weer de gastvrouw van de avond.

Restaurant 'Op weg naar Zee' in Nijkerk organiseerde dit jaar een heel bijzonder diner. Niet alleen het eten was onvergetelijk, ook de bediening bleef niet onopgemerkt. Erik de Zwart, Annette Barlo, Cindy Pielstroom, Henny Huisman en Wolter Kroes stonden namelijk in de bediening en probeerden de gasten zo goed mogelijk te verzorgen.

In het Golden Tullip Resort Hotel Inntel in Zutphen vond in de middag een echte kookworkshop plaats speciaal voor kinderen. 'Kids'ambassadeur War Child en presentatrice van Willem Wever en BuYa, Jetske van den Elsen, was hierbij aanwezig.

Kijk voor meer leuke en bijzondere acties op: www.feastforpeace.nl.

Feast for Peace voor Eritrea
Dankzij sponsoring van o.a. Ben & Jerry's en de Koninklijke Horeca Nederland, wordt Feast for Peace kosteloos gerealiseerd. Hierdoor gaat de volledige bijdrage van de deelnemende horecagelegenheden naar het War Child project in Eritrea. Duizenden kinderen in Eritrea zijn de afgelopen jaren slachtoffer geworden van de gewapende strijd met Ethiopië. Velen van hen leven in vluchtelingenkampen. Hun toekomst-perspectieven zijn weinig hoopvol. Hoewel de meeste kinderen wel onderwijs krijgen, zijn Eritrese autoriteiten bezorgd om de verdere psychische ontwikkeling van deze jonge generatie. Om daar positief aan bij te dragen, organiseert War Child creatieve en sportieve activiteiten voor kinderen en bereikt daar wekelijks duizenden kinderen mee.

War Child Nederland
War Child Nederland streeft naar een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen en heeft projecten in onder meer Kosovo, Bosnië-Herzegovina, Afghanistan/ Pakistan, Georgië, Tsjetsjenië, Ingoesjetie, Sierra Leone, Eritrea, Soedan en Congo. War Child Nederland heeft zich gespecialiseerd in psychosociale hulpverlening gericht op de verwerking van oorlogsherinneringen. Via creatieve middelen, zoals muziek, drama en tekenen, leren de kinderen vaardigheden waarmee zij hun herinneringen aan de oorlog gemakkelijker een plek kunnen geven. War Child Nederland is in 1995 opgericht en is een onafhankelijke Nederlandse stichting.

EINDE BERICHT -