3e persbericht van vrijdag 10 oktober 2003

Eindhoven 10-10-2003 - Berichten uit de regio

Best: Snelheidscontrole

Vrijdagmorgen tussen 11.01 uur en 12.00 uur is er op de Eindhovenseweg een snelheidscontrole gehouden. 36 van de 470 gecontroleerde bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u.

Valkenswaard: Verkeerscontrole

Op de Wolbergstraat en de Europalaan zijn vrijdagmorgen 7 personen bekeurd voor het rijden door het rode licht, 1 bestuurder kreeg een verbaal voor het rijden in strijd met een gesloten verklaring. s-Middags werd op dezelfde plaat een snelheidscontrole gehouden waarbij 24 bestuurder een proces-verbaal kregen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Geldrop: Diefstal met geweld

Op de Johan Peijnenburgweg is vrijdagmiddag omstreeks 16.15 uur een 21-jarige Geldropse fietser met geweld van zijn telefoon en portemonnaie beroofd. Het slachtoffer werd gebeld en en toen zijn telefoon in zijn hand had werd het door de bestuurder van een donkerkleurige Vespa bromscooter, die plotseling naast hem kwam rijden, vastgepakt. Door het slachtoffer werd de bestuurder van zijn bromfiets geschopt. Die had toen echter wel de telefoon te pakken. Hierop stapte de fietser af om zijn telefoon terug te pakken maar werd door twee andere personen geschopt en geslagen. Deze sloegen hem in zijn gezicht en tegen zijn lichaam. Hierna kwam een ander persoon die het slachtoffer bedreigde met een schroevendraaier en zijn portemonnaie opeiste. Het slachtoffer kon echter ontkomen zonder zijn portemonnaie te hoeven afstaan. Hij liep bij deze diefstal verwondingen in het gezicht en aan zijn lichaam op. De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal met geweld.