2e persbericht van vrijdag 10 oktober 2003

Eindhoven 10-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: GSM gestolen

Op de Schimmelt is vrijdag tussen 12.45 en 13.00 uur een 16-jarige jongen uit Heeze van zijn telefoon beroofd. De jongen liep vanuit de Elisabethtunnel over het fietspad richting de Neckerspoel. Onderweg kwam hem een scooter tegemoet rijden met twee jongens erop. De scooter draaide plotseling om en versperde het slachtoffer de doorgang. Hierop werd hij door de bestuurder bij de kraag gepakt en werd gevraagd of hij een GSM bij zich had. De jongen die zich ernstig bedreigd voelde heeft zijn GSM afgestaan, waarop het duo weg is gereden richting het PSV stadion.

Helmond: Verwarmingsketel gestolen

Vanuit een nieuwbouwwoning aan de Hellingshoeve is in de nacht van donderdag op vrijdag een verwarmingsketel gestolen. De ketel was al geïnstalleerd en hing op zolder. Er is een ruit vernield om binnen te komen.

Asten: Zakkenrollerij

In een winkel aan de Julianastraat is donderdag tussen 10.05 en 10.30 uur een 92-jarige vrouw uit Asten het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Ze had haar portemonnee in een tas die in haar rollator stond. Bij de kassa was de portemonnee verdwenen. In de portemonnee zat 80,=.

Liessel: Portemonnee gestolen

Vrijdag rond 10.00 uur is in een winkel aan de Oude Molen de portemonnee van een 69-jarige Liesselse vrouw gestolen. Ze had haar boodschappentas met de portemonnee daarin aan het winkelkarretje gehangen. Bij de kassa bemerkte zij de diefstal. In de portemonnee zat 70,=.

Eindhoven: Vrachtwagenchauffeur mishandeld

Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Purmerend is vrijdagmiddag rond 13.00 uur mishandeld door de bestuurder van een bestelauto. Dat gebeurde op de Zwaanstraat. De chauffeur blokkeerde door wegwerkzaamheden met zijn wagen even de weghelft waarover de bestelauto kwam aanrijden. De bestuurder daarvan was daardoor gedwongen te stoppen. Hij stapte uit, liep op de vrachtwagenchauffeur af, en gaf hem een paar klappen op zijn gezicht. Vervolgens stapte hij weer in zijn bus en ging ervandoor.

Helmond: Verdachte van inbraak aangehouden

Een 32-jarige man uit Helmond is vrijdagmiddag rond 12.30 uur in het Frans Joseph van Thielpark aangehouden omdat hij ingebroken zou hebben in een woning aan het Frans Joseph van Thielpark. Agenten hadden gezien dat de man het pand uitvluchtte en hielden hem aan. In zijn fietstassen had hij inbrekersgereedschappen zitten. De man is ingesloten voor nader onderzoek.