Politie Gelderland-Zuid



11 OKTOBER LANDELIJKE POLITIEDAG


Op zaterdag 11 oktober a.s. vindt voor de vierde keer de Landelijke Politiedag plaats. Binnen de politieregio Gelderland-Zuid zullen de activiteiten dit jaar plaats vinden in Culemborg. De Landelijke Politiedag is een initiatief van het LOPCOM, het landelijk overleg van politievoorlichters. Deze dag wordt jaarlijks op de tweede zaterdag van oktober gehouden. Elk jaar wordt een ander gemeenschappelijk thema onder de aandacht van de bevolking gebracht. Iedere politieregio is vrij om naar eigen inzicht invulling te geven aan het thema. Het thema van dit jaar is 'samen verantwoordelijk'.

In Culemborg is de Landelijke Politiedag gekoppeld aan de open dag van het nieuwe gebouw aan de Triosingel waar sinds kort Politie, Brandweer, Ambulancedienst en Gemeente zijn gehuisvest. Een goed voorbeeld van samenwerking waarbij verschillende partners in veiligheid 'samen verantwoordelijk' zijn.

Tijdens de dag worden demonstraties gegeven door politie te paard en door een hondengeleider. Daarnaast kunnen geïnteresseerden hun schietvaardigheid testen in een schietsimulator. De technische recherche zal een toelichting geven aan de hand van een geënsceneerde plaats van een misdrijf. Voor het publiek zijn diverse voertuigen te bezichtigen waaronder ME-jeeps, een waterwerper en surveillanceauto's uit België en Duitsland. Het Korps Landelijke Politiediensten zal met een YPR-tank en een speedboot aanwezig zijn.

Wanneer de weersomstandigheden dat toelaten zal ook een politiehelikopter te bekijken zijn.

Tijdens de dag kunnen kinderen op een politiemonitor gefotografeerd worden. De foto's kosten E0,50 en de opbrengst zal gaan naar de Brandwondenstichting.

Meer informatie over evenementen in verband met de Landelijke Politiedag in andere regio's is te vinden op de website www.politiedag.nl .


Nijmegen, 3 oktober 2003

Ben van Ingen Schenau,
Tel. 06 - 51 59 24 22


---- --



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39