ProRail

Persbericht

9-10-2003

11/12-10 Werkzaamheden spoorverdubbeling Amsterdam-Utrecht

In opdracht van ProRail wordt in het weekeinde van 11 en 12 oktober 53 uur aan één stuk gewerkt aan de spoorverdubbeling Amsterdam - Utrecht. Tijdens de werkzaamheden is in beide richtingen geen treinverkeer mogelijk. Ook het treinverkeer tussen Breukelen en Woerden ligt in verband met de werkzaamheden stil. De werkzaamheden starten zaterdagochtend om 00.50 uur en duren tot maandagochtend 04.50 uur. De spoorverdubbeling is eind 2006 gereed.

Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in één weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

2e spoor Werkspoorbrug Utrecht in gebruik

Op maandag 13 oktober zullen ook de treinen vanuit Utrecht in de richting van Amsterdam over de nieuwe Werkspoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht rijden. Deze treinen rijden tot in Maarssen over geheel nieuw spoor. De bestaande Demkabrug is dan niet meer in gebruik en wordt gerenoveerd en geluidsarmer gemaakt.

Ook in de overige gemeentes wordt aan het spoor gewerkt. Zo wordt zondagochtend in Loenen het dak van de nieuwe spoorwegonderdoorgang Binnenweg op zijn plaats geschoven.

Treinreizigers

Intercity⤮s naar Amsterdam CS worden omgeleid via Hilversum. Voor de tussenliggende stations zet NS bussen in. Voor meer informatie over de reistijden kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of raadpleeg www.ns.nl.

ProRail

Sinds 1 januari 2003 werken Railinfrabeheer, Railned en Railverkeersleiding onder één nieuwe naam: ProRail. ProRail streeft voor de vervoerders van reizigers en goederen naar een optimale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van het spoornet.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerben van den Hurk, communicatieadviseur ProRail, 06 - 47 272 340.Voor meer informatie over reistijden kunt u contact opnemen met Henk Wind, Persvoorlichter NS, semafoon: 06-57517321.


---
Copyright © 2003 ProRail