Gemeente Nuenen


19/09/2000
Heraanleg Hoofdstraat- Hugokade

Op 11 oktober start de heraanleg van de Hoofdstraaten de Hugokade. Hierdoor zal de verbindingsweg tussen Webhoven-Noord en Webhoven-Zuid niet bereikbaar zijn. De toegang tot het districtshuis en de politie blijft gewaarborgd voor bezoekers en personeel. Op 11 oktober start de heraanleg van de Hooftvunderlei. Hier brengt men een nieuw wegdek en fietspad aan. Ter hoogte van het districtshuis komt er een asverschuiving, deze heeft tot doel de snelheid van het verkeer te minderen. De bushokjes worden ter hoogte van het districtshuis geplaatst. De duur van de werken wordt geschat op zo'n 20 werkdagen. Gedurende deze termijn is de Hoofdstraatdan ook afgesloten voor alle verkeer. De noord-zuid verbinding is afgesloten, enkel voor plaatselijk verkeer is de Hugokade toegankelijk. Dit wil zeggen dat bezoekers voor het districtshuis en de politie, de Hugokade kunnen oprijden om deze diensten te bezoeken.
Zodra de werkzaamheden aan de Hoofdstraatzijn afgerond, starten de werken aan de Hugokade. Hierdoor zal de Hugokade volledig worden afgezet en zal ze niet meer toegankelijk zijn voor het verkeer. De Hoofdstraatis terug toegankelijk en dient dan ook als toegangsweg voor het districtshuis en de politie. De uitvoeringstermijn van de heraanleg van de Hugokade bedraagt zo'n 30 werkdagen. Gedurende de ganse periode zijn er omleidingen voorzien langs de Singel en de Ruggeveldlaan. Aan de Ruggeveldlaan moet men rekening houden met de werken aan de brug over de autostrade die tijdens dezelfde periode worden uitgevoerd.
Zodra deze werken afgerond zijn, zal de volledige noord-zuid verbinding, Hoofdstraaten Hugokade, terug geopend worden voor het verkeer.
Voor meer informatie over dit onderwerp kan u terecht bij Eric Van Gastel, dienst wegen Webhoven, tel 099 360 30 75 Jef Pintjens, verkeerspolitie Webhoven, tel 099 360 47 50 Sven Cornelissen, deskundige communicatie district Webhoven, tel: 099 360 45 32