Internationaal Filmfestival van Vlaanderen

HOOVERPHONIC EN RAYMOND VAN HET GROENEWOUD IN CONCERT

GENT - (18 juni 2003). De impact van muziek op film is al geruime tijd de rode draad doorheen het Filmfestival Gent. Naar aanleiding van de 30e editie staat muziek meer dan ooit centraal. De winnaar van de World Soundtrack Award 2001 en 2002, concerteert dit jaar live in Gent. Oscarwinnaar Nicola Piovani sluit het festival af met meesterlijke scores uit de Italiaanse filmmuziekgeschiedenis in het Kuipke. Maar er is ook aandacht voor Belgische filmmuziek : "Raymond met doek en camera" pakt de Handelsbeurs in met twee concertavonden en Hooverphonic treedt op tijdens de World Soundtrack Awards uitreiking. Met andere woorden, het Filmfestival trakteert voor zijn 30ste verjaardag met een concertaanbod om u tegen te zeggen!

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober brengt de vader van de Nederlandstalige rock, Raymond van het Groenewoud, zijn gecomponeerde filmmuziek live. De muziek uit Iedereen Beroemd, Brussels by Night en Crazy Love spreken absoluut tot de verbeelding. Samen met het Vlaamse Radio Orkest zet Raymond de Handelsbeurs gegarandeerd in vuur en vlam. Kaarten aan EUR 20 zijn vanaf 19 augustus beschikbaar via de Handelsbeurs (www.handelsbeurs.be - 09 / 265 91 60).

Op zondag 12 oktober organiseert het festival voor de 3de keer de uitreiking van de internationaal erkende World Soundtrack Awards. Deze uitreiking wordt gevolgd door een concert met de Britse componist Patrick Doyle (Gosford Park, Bridget Jones' Diary, Hamlet, Henry V, Sense and Sensibility). Patrick Doyle zal vervoegd worden door aanstormend talent als Klaus Badelt (Time Machine, The Recruit) de World Soundtrack Discovery of the Year 2002, en door de Belgische popgroep Hooverphonic. De muziek van Hooverphonic werd opgepikt voor films als Stealing Beauty en I Know what you did Last Summer. Patrick Doyle meets Hooverphonic staat garant voor live filmmuziek van de bovenste plank.

De Academy van de World Soundtrack Awards is samengesteld uit componisten en vertegenwoordigers uit de filmmuziekindustrie van over de hele wereld. Volgende prijzen worden tijdens de ceremonie uitgereikt: Beste Originele Soundtrack, Beste Originele Song, Beste Filmcomponist en Ontdekking van het Jaar. Maar ook u als publiek kan meestemmen voor de World Soundtrack Public Choice Award. Verneem meer info omtrent deze prestigieuze prijzen via www.worldsoundtrackawards.com (vanaf 1 juli).

Tijdens de slotavond op 18 oktober dirigeert de Italiaanse componist Nicola Piovani het Italiaanse 'Orchestra Aracoeli'. Het resultaat wordt een betoverende muziekwandeling doorheen films van Italiaanse regisseurs als de Gebroeders Taviani, Federico Fellini, Nanni Moretti en Roberto Benigni (Ginger e Fred, Fellini's Intervista, La Vita è Bella, La Notte di San Lorenzo, La Stanza del Figlio....)

Als u aanwezig wil zijn op de WSA-avond of de slotavond dan moet u nog even wachten tot 15 juli. Vanaf dan kan u terecht bij FNAC (0900 00600 - 0,45EUR/min) en www.sherpa.be voor info en reservaties. Tarieven zijn EUR 30, EUR 25 en EUR 15.

Voor meer informatie omtrent de concerten, het algemene festivalprogramma, de gasten en nog veel meer kan u binnenkort terecht op de vernieuwde site van het filmfestival www.filmfestival.be waar u zich kan inschrijven op een elektronische nieuwsbrief. Blijf op de hoogte dan hoeft u niets te missen!

Flanders Film festival, where music sets the tone
De 30ste editie van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent vindt plaats van 7 tot en met 18 oktober 2003.
Het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent wordt gesteund door de Stad Gent, de Provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Regering en door structurele partners Kinepolis Group, Canal +, Fortis, de Nationale Loterij, e.v.a.