Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

7 augustus 2003

NOMINATIES VOOR BIG BROTHER AWARDS VAN START

Bits of Freedom heeft de nominatie-ronde geopend voor de Nederlandse Big Brother Awards 2003. Iedereen kan Nederlandse personen, bedrijven en overheidsinstellingen voordragen die zich in het afgelopen jaar te buiten zijn gegaan aan het uitoefenen van controle op burgers en inbreuken op de privacy.

De Big Brother Awards zijn een internationaal fenomeen. De eerste Big Brother Awards werden in 1998 georganiseerd door Privacy International in Londen. Inmiddels zijn er 34 uitreikingen georganiseerd in 14 verschillende landen. De eerste Nederlandse uitreiking vond plaats in 2002.

De Big Brother Awards, naar het boek '1984' van George Orwell, worden wereldwijd uitgedeeld aan machtige personen, bedrijven en overheden die in hun honger naar meer controle op grote schaal privacy schenden.

De Big Brother Awards hebben tot doel het publiek te informeren over uitzonderlijke privacy-bedreigingen die een direct effect hebben op het persoonlijke leven van burgers. Daarmee tonen de Big Brother Awards aan dat privacy geen abstract begrip is maar een waarde die iedereen in zijn leven kan herkennen.

Een deskundige jury bestaande uit juristen en deskundigen zal de inzendingen beoordelen. Op 11 oktober vindt de uitreiking van de prijs plaats tijdens een ceremonie in Paradiso in Amsterdam.

Bits of Freedom is een Nederlandse organisatie die opkomt voor digitale rechten.

Meer informatie op
http://www.bigbrotherawards.nl/


---


Ingezonden persbericht