Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 10 oktober 2003.

Landelijke Politiedag van 11.00 tot 16.00 uur in Almelo, Hengelo en Enschede.

Rijden onder invloed

Bestuurster rijdt weg zonder verlichting

Enschede

Een 33 bestuurster van een personenauto reed zaterdagmorgen om 04.25 uur over het Hoedemakersplein te Enschede>Zij voerde gedoofde lichten. Bij de controle door surveillerende agenten bleek zij sterk onder invloed. Zij was niet in staat de blaastest op straat goed uit te voeren. De vrouw werd aangehouden en in het bureau werd opnieuw de blaastest uitgevoerd. Hierbij blies zij een alcoholpercentage van 2,1 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar wordt pv opgemaakt. (03-133833)

Inbraak in horecagelegenheid

Bij een inbraak in een horecagelegenheid werden ook gokautomaten geleegd.

Delden

In de nacht van donderdag op vrijdag werd de achterdeur van een horecagelegenheid aan de Reigerstraat te Delden opengebroken. In het café werden vervolgens twee gokautomaten opengebroken. De inhoud werd weggenomen. Het café werd verder doorzocht en er werden een aantal sloffen sigaretten meegenomen. De waarde van de buit is niet bekend. (03-133651)

Inbraak in school

Verdachte op heterdaad betrapt door personeel

Enschede

Vrijdag 10 oktober omstreeks 12.50 betrapte een medewerker van de UT een vreemde man op zijn kamer. De man had er niets te zoeken en kon geen redelijke verklaring geven voor zijn aanwezigheid. Ook was de man niet in het bezit van een toegangspas van de UT. Op het moment dat de medewerker aangeeft er meer personeel bij te halen zet de verdachte het op een lopen. Na een korte achtervolging wordt de verdachte, een 19 jarige inwoner uit Warnsveld, aangehouden. Hij werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie, die een nader onderzoek instelt. Op het moment van de aanhouding werd er nog niets vermist. Wel werden er de afgelopen week meldingen gedaan van diefstallen vanuit kantoorruimten van de UT. De man is ingesloten en ander onderzoek volgt. (03-133481)

Aanhouding gezochte

Een man met een tegoed van 300 dagen aangehouden

Almelo

Vrijdagmiddag omstreeks 14.15 uur zagen surveillerende agenten in de Stationsstraat te Wierden een 33 jarige inwoner uit Rijssen lopen richting station. Uit nadere informatie bleek dat de man nog 300 (driehonderd) straf moest uit zitten. De man stapte in de trein richting Almelo, die vrijwel onmiddellijk vertrok. Via de inmiddels gewaarschuwde agenten in Almelo werd de man aangehouden in het Station. De man maakte zich erg kwaad over de aanhouding. Hij bedreigde de agenten en ook bij zijn insluiting werd hij agressief in de richting van de politiemedewerkers. Hij moest met enig geweld in zijn cel ingesloten worden. Hierbij sneuvelde oa. Kleding van een agent. (03-133596)

Mishandeling

Vrachtwagenchauffeur mishandeld in verband met een verkeersconflict

Almelo

Een 53 jarige bestuurder (Hellendoorn) van een vrachtauto kreeg op de Wierdensestraat een conflict over een verkeerssituatie met een 21 jarige bestuurder van een personenauto uit Nijverdal. De bestuurder van de personenauto reed de vrachtwagenchauffeur na tot de Aadijk te Almelo en er ontstond een woordenwisseling. Vervolgens werd de vrachtwagenchauffeur in zijn gezicht gestompt. Een passagier van de personenauto haalde de beide vechtenden uit elkaar, waarna de bestuurder van de personenauto wegreed. Na een klein onderzoek werd de 21 jarige bestuurder aangehouden. Hij verklaarde mishandeld te zijn door de vrachtwagenchauffeur. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van het voorval. (03-133410)

Vechtpartij

Bij een vechtpartij op het station Drienerlo werden zes verdachten aangehouden.

Enschede

Getuigen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 00.15 uur dat er problemen waren tussen een paar groepen personen. In eerste instantie werd een beginnende ruzie gesust en gingen de groepen uiteen. Op het station Drienerlo kwam het weer tot een treffen. De inmiddels gewaarschuwde politie wilde een aantal raddraaiers aanhouden en overbrengen naar het bureau. Dit werd verhinderd door andere aanwezigen. Samen met de getuigen, medewerkers van de politie Twente, werden in totaal zes personen aangehouden. E.e.a. ging gepaard met het nodige geweld, waarbij gebruik werd gemaakt van de wapenstok en pepperspray. Tijdens de aanhouding werd er ook assistentie verleent door de politie uit Hengele en de Koninklijke Marechaussee. De verdachten zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging, belediging en ambtsbelemmering. Allen zijn afkomstig uit Enschede en variëren in leeftijd tussen de 19 en 25 jaar. De verdachten zijn ingesloten en ander onderzoek volgt. Aanleiding tot de problemen zijn niet bekend. (03-133785)

Naam H.J.Holslag 053-4555588


---- --