Ingezonden persbericht


Amsterdam, 1 oktober 2003

'Friends for War Child'concert uitverkocht!

Het unieke 'Friends for War Child'concert is volledig uitverkocht. Op zondag 12 oktober staan de artiesten Marco Borsato, Bløf, Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis, Acda&deMunnik, Krezip, VanDikhout en Ivar in een overvol Ahoy. Allen treden belangeloos op voor War Child Nederland. Om het concert bij te wonen, moest je 'Friend' (donateur) van War Child worden. In totaal verwelkomt War Child duizenden nieuwe Friends. Ook de reeds bestaande War Child Friends zijn in de gelegenheid gesteld om dit concert bij te wonen.

Het doel van het concert is structurele steun te verwerven voor de hulpverlening aan kinderen in (voormalig) oorlogsgebieden. Dat is de reden dat de kaarten niet in de losse verkoop verkrijgbaar waren. Voor een bedrag van E5 in de maand, voor een periode van minimaal een half jaar, word je al Friend van War Child.

Het concert
Het 'Friends for War Child' concert is verder volledig gesponsord. Van de beveiliging tot en met de catering, van het licht tot en met de artiesten en de crew die belangeloos optreden. Op deze manier gaan alle opbrengsten van de avond gegarandeerd naar de projecten van War Child. Het 'Friends for War Child' concert begint op 12 oktober om 19.30 uur in Ahoy en heeft een avondvullend programma. De artiesten spelen ieder drie nummers. Hun optredens worden afgewisseld met verrassingsacts. Het thema van de avond luidt 'Hoop'.

War Child en muziek

War Child streeft naar een gezonde, geestelijke ontwikkeling van oorlogskinderen, zodat zij kunnen bijdragen aan een vreedzame toekomst voor hun land. In de hulpverlening wordt gebruik gemaakt van creatieve therapieën, waaronder muziek. Muziek is universeel en brengt mensen van diverse achtergronden bijeen. Voor kinderen die een oorlog hebben meegemaakt is muziek een middel om hun emoties te uiten. Muziek leert deze kinderen weer om samen plezier te maken en geeft hen verlichting van de alledaagse ellende. Zodoende kunnen oorlogskinderen het verleden gemakkelijker verwerken en krijgen ze weer nieuwe energie voor de toekomst.