1e persbericht van zondag 12 oktober 2003

Eindhoven 12-10-2003 - Berichten uit de regio

Someren: Aanrijding met gewonden

Op de kruising Laan ten Rode Molenstraat zijn zaterdagmiddag omstreeks 14.15 uur een 41-jarige automobiliste uit Asten en een 36-jarige automobiliste uit Someren bij een aanrijding gewond geraakt. De 36-jarige automobiliste reed over de Molenstraat en verleende op de kruising geen voorrang aan de voor haar van rechts komende bestelauto bestuurd door de vrouw uit Asten. Beiden klaagden over pijn aan de knie en zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging en mishandeling

In de Faradaystraat is zaterdagmiddag een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn vriendin te hebben mishandeld en met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Asten: Aanrijding met gewonde

Een 49-jarige Astense passagiere van een personenauto is zaterdagochtend bij een aanrijding op de kruising Reeweg Dijkstraat gewond geraakt. Een 35-jarige automobilist uit Helmond sloeg op genoemde kruising linksaf en verleende daarbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende personenauto bestuurd door een 56-jarige man uit Asten. Het slachtoffer, wat klaagde over rugklachten, is door de brandweer uit de auto gehaald en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Drie personen aangehouden wegens fietsendiefstal

Zaterdagavond om 23.27 uur zijn op de Hendrik Staetslaan een 17-jarige inwoonster van Reusel en een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Zij worden ervan verdacht korte tijd ervoor op de Europalaan, samen met een andere mannelijke verdachte, de fiets van een 13-jarige inwoner van Eindhoven te hebben weggenomen. Zondagmorgen om 03.50 uur is de 3e verdachte een 27-jarige inwoner van Eindhoven op het Stratumseind aangehouden. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De ouders van de minderjarige verdachte zijn in kennis gesteld.

Eindhoven: Bandenprikkers aangehouden

Op de Mercuriuslaan zijn zondagmorgen om 02.52 uur twee 15-jarige Eindhovenaren aangehouden. Zij worden ervan verdacht bij meerdere geparkeerd staande autos in de omgeving van de Mercuriuslaan de banden te hebben lek gestoken. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Zaterdagavond om 22.55 uur is op de Nieuwstraat een 36-jarige inwoner van Vught aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor tijdens een onenigheid een 34-jarige inwoner van Sprang Capelle met een onbekend voorwerp in het gezicht geslagen te hebben waardoor het slachtoffer twee bloedende wondjes opliep. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte overval aangehouden

Zaterdagavond om 19.25 uur is op de Mahoniehoutstraat in Mierlo-Hout een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht op vrijdagavond omstreeks 21.40 uur een 21-jarige Eindhovenaar, onder bedreiging met een mes zijn betaalpas, jas en GSM te hebben afgenomen. Naar aanleiding van een direct ingesteld onderzoek kon de dader worden aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld.

Helmond: Man in gestolen auto aangehouden

---

Op het Piet van Bokhovenpad is zondagmorgen om 02.05 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden. De man zat in een personenauto die op 10 oktober vanaf de Maaslaan werd weggenomen. De verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na zware mishandeling

Een 26-jarige inwoner van Eindhoven is zondagmorgen om 00.40 uur op het 18- Septemberplein aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 20-jarige inwoner van Breda met een mes te hebben gestoken. Het slachtoffer weigerde drugs van de verdachte te kopen en werd toen door de man in zijn arm gestoken. De verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld. Het mes is niet aangetroffen. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwonding laten behandelen.

Eindhoven/ Helmond: Politiedag groot succes

---

De jaarlijkse politiedag die dit jaar in Eindhoven en Helmond werd georganiseerd is een succes geworden. Veel kinderen kwam met hun ouders en/of grootouders kijken waarbij zij zich door het enthousiaste politiepersoneel lieten voorlichten. In Helmond was Burgemeester Jacobs met de Houtse Scouting aanwezig. Door de kinderen werd druk getekend en gekleurd. Veel belangstelling was er ook voor het maken van vingerafdrukken, de politiemotoren, ME en surveillanceautos. Ook het werk van de mensen van de snelheidscontroles mocht zich verheugen in een grote belangstelling. Niets kon echter op tegen het optreden van de politiemensen van de hondenbrigade. Een geslaagde dag met ongeveer 7 a 8 duizend bezoekers.