2e persbericht van zondag 12 oktober 2003

Eindhoven 12-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na zware mishandeling

Een 36-jarige Eindhovenaar is zondagmorgen om 02.10 uur in het politiebureau aan de Mathildelaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Veelakker een 42-jarige Eindhovenaar een gebroken pols geschopt te hebben. De aanleiding was een ruzie om een personenauto. Hij kwam op het bureau om aangifte van diefstal van zijn personeauto te doen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Zondagmorgen om 02.07 uur is op de Vuurvlinderstraat een 31-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn vrouw te hebben mishandeld. Toen de politie de man wilde aanhouden verzette hij zich hevig en beledigde daarbij de politiemensen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Poging gewapende overval

Twee gewapende overvallers, een van 1,80 cm groot, donker halflang haar en een van 1,70 cm lang, beiden met een bivakmuts op het hoofd hebben zaterdagavond omstreeks 18.00 uur gepoogd een overval te plegen op een winkel aan de Generaal Coenderslaan. Een van hen bedreigde een kassier en wilde geld. Doordat dat niet snel genoeg gebeurde en door een ander personeelslid een hoop kabaal werd gemaakt vertrokken beide overvallers zonder buit ieder in een andere richting. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Eindhoven: Man na vernieling aangehouden

Op de Kleine Berg is zaterdagavond om 20.55 uur een 46-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een stoel door een ruit van een bedrijf aan het Wilhelminaplein te hebben gegooid. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak in een woning

Tussen vrijdagavond 20.30 uur en zaterdagavond 21.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Florijnhof. Men kwam binnen door vernieling van een ruit aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn voor zover nu bekend enkele sieraden weggenomen.

Geldrop: Drie jongen aangehouden na diefstal wieldoppen

Op de Laan van Tolkien zijn zaterdagavond om 22.50 uur een 16-jarige Eindhovenaar, een 17-jarige inwoner van Nuenen en een 17-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De drie worden ervan verdacht kort ervoor de wieldoppen van een geparkeerd staande auto te hebben weggenomen. Deze actie werd gezien door de eigenaar van de auto die onmiddellijk de achtervolging inzette en een van de jongens in de kraag kon grijpen en aan de politie kon overdragen. De verdachten zijn na verhoor door hun ouders opgehaald.

Gemert: Drugs

In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is zondagmorgen om 01.05 uur een 22-jarige inwoner van Boekel aangehouden. Bij controle aan de ingang van het pand bleek dat de man in het bezit was van 8 XTC pillen. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Someren: Aanrijding onder invloed

Zondagmorgen om 00.15 uur is in Someren een 34-jarige automobilist aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor met zijn auto een woning aan de van Gijselstraat te zijn binnen gereden en na het ongeval te zijn weggelopen. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,95 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Best: Onder invloed

Een 22-jarige automobilist uit Boxtel is zondagmorgen om 02.40 in de Hoofdstraat in aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn personenauto onder invloed te hebben bestuurd. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2.20 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding op heterdaad

Op de Canadastraat zijn zondagmorgen om 05.25 uur een 26-jarige inwoner van Fijnaart en een 27-jarige Helmonder aangehouden. De mannen werden door de camera betrapt toen zij bezig waren de koplampen van een op de Edisonstraat geparkeerd staande personenauto te demonteren en weg te nemen. Kort hierna konden de verdachten worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Tasjesroof

Op de Pasqualinistraat is zondagmorgen omstreeks 02.15 uur een 19-jarige inwoner van Eindhoven beroofd door ongeveer 4 mannen. Een van hen sprong uit de struiken tevoorschijn toen het slachtoffer voorbij fietste en duwde het slachtoffer zodanig dat deze kwam te vallen. Plotseling kwamen er nog enkele mannen bij die het slachtoffer op zijn buik op de straat legden en vervolgens zijn portemonnaie, met daarin 7 euro en enkele pasjes en zijn GSM uit zijn zak haalden. Hierna liepen zij via de struiken en een plantsoen weg. Zij spraken Nederlands met een buitenlands accent.