Ingezonden persbericht
Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-10-2003

Televisie
OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL
Uitzending maandag 13 oktober
Nederland 2 - 19.59 uur

MAYWOOD VOOR HET EERST WEER SAMEN OP TV
---
In deze derde aflevering van het TROS/NOS RTV-programma OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL is een uitgebreide terugblik te zien op het jaar 1990, het jaar van Maywood en 'Ik wil alles met je delen'. De zusjes Maywood leven al jaren in onmin, maar verschijnen vanavond voor het eerst weer samen in één programma.

1990 is ook het jaar waarin Nederland kennismaakte met Gordon die met het nummer 'Gini' genadeloos kopje onder ging in de Nationale Finale. Op het Eurovisie Songfestival won de Italiaan Toto Cotugno, een zanger met druipend zwarte haarverf op een witte coltrui.

Jenny van Hese, een 43-jarige verpleegkundige uit Oud-Beijerland, is deze uitzending de Fan van de Week. Samen met drie vriendinnen maakt zij van elk songfestival één groot feest. In huis heeft ze een klein altaartje voor Esther Hart ingericht, de deelneemster van afgelopen jaar. Jenny is altijd gek van de Kroatische inzendingen. Het slechtste nummer aller tijden vindt zij 'Waar is de zon' van Willeke Alberti.

In OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL is het eerste liedje te horen dat is ingezonden voor het Nationaal Songfestival 2004. Het wordt gezongen door Renée, een Limburgse zangeres die in Rotterdam op het conservatorium zit.

De tips voor de Top 100 Aller Tijden komen deze week uit de jaren '50 en '60 met: Conny Vandenbos 'Het is genoeg' uit 1965, Sandie Shaw 'Puppet on a String' uit 1967 en Frida Boccara met 'Un jour, un enfant' uit 1969.

OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL, een gezamelijke productie van TROS en NOS RTV, wordt gepresenteerd door Nance.

Voor meer informatie: www.songfestival.nl