VERENIGING VOOR ZOOGDIERKUNDE

Internationaal Bever-Symposium in Arnhem

Van 13 t/m 15 oktober wordt in Arnhem het 'Third International Beaver Symposium 2003' gehouden. Op maandag 13 oktober wordt het symposium geopend door de burgemeester van Arnhem, mevr. P. Krikke. Gedurende 3 dagen zullen 130 onderzoekers en natuurbeheerders uit 22 landen bijeen zijn, om elkaar te informeren over de meest actuele ontwikkelingen en ontdekkingen in beverpopulaties over de hele wereld.

De onderwerpen die aanbod komen zijn:
'Monitoring techniques and population management' 'Infuence on the ecosystem'
'Fouraging behaviour and diet choice'
'Morphology and genetics'

En daarnaast nog vele andere onderwerpen zoals: Decline of North American beaver (Castor canadensis) in heavily browsed environments (USA)
The influence of beaver activity on small river ecosysytems in Volga basin (R)

De laatste dag zal met de deelnemers een bezoek worden gebracht aan het bekende natuurontwikkelingsgebied De Millingerwaard, onderdeel van de Gelderse Poort. In 1994 zijn in dit gebied bevers geherintroduceerd, tijdens deze excursie zal gekeken worden welke effecten daarvan zichtbaar zijn.

Het symposium is georganiseerd door vrijwilligers van de Bever-Werkgroep-Nederland (BWN), onderdeel van de Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming (VZZ). De volgende organisaties en bedrijven hebben een financiële bijdrage geleverd: het Duitse Vogelschutz Komitee, de KIWA, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer (regio Gelderland en regio Flevoland/Overijssel), Provincie Gelderland en de Provincie Limburg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Vilmar Dijkstra,
024-3705988, v.dijkstra@vzz.nl zie ook www.vzz.nl/beaversymposium/ Een persmap is (digitaal) vanaf dinsdag a.s. op te vragen bij de VZZ, Oude Kraan 8, 6811 LJ Arnhem, 026-3705318.


03 okt 03 16:22