Gemeente Bergen op Zoom


Wegwerkzaamheden Antwerpsestraatweg

Van maandag 13 oktober tot en met vrijdag 24 oktober wordt een gedeelte van de Antwerpsestraatweg tussen de Fianestraat en de Zuidgeest buiten de bebouwde kom van Bergen op Zoom geasfalteerd. Het nieuwe asfalt wordt over de betonnen platen gelegd en moet de geluidsoverlast voor de omwonenden terugdringen. Het asfalt wordt aangelegd vanaf de Fianestraat tot ongeveer 50 meter voorbij de laatste woning aan de Antwerpsestraatweg.
Er wordt een omleidingsroute uitgezet. Vanaf de kruising van de Antwerpsestraatweg met de Olympialaan wordt het verkeer omgeleid via de Olympialaan en de Huijbergsebaan naar de A4/A58. Vanaf afslag 30, Hoogerheide (Korteven), kan de Antwerpsestraatweg/Reimerswaalweg weer gevolgd worden.
Het asfalteren kan alleen doorgaan bij droog weer.

In dezelfde periode worden er ook werkzaamheden uitgevoerd aan het kruispunt van de Antwerpsestraatweg met de Langeweg en de Rembrandstraat. Het riool van de Rembrandstraat wordt aangesloten op dat van de Langeweg. Hiervoor moet een put gelegd worden in de Antwerpsestraatweg. Daarnaast wordt er in het gedeelte van de Antwerpsestraatweg tussen de Langeweg en de Pieter Breughelstraat een nieuwe waterleiding aangelegd. Deze werkzaamheden zijn niet weersgevoelig. Alleen het opnieuw asfalteren van de kruising Antwerpsestraatweg kan bij regen niet plaatsvinden. Eventueel wordt er een tijdelijke bestrating aangebracht en wordt de kruising later geasfalteerd.
De Antwerpsestraatweg wordt afgezet tussen de Achillesstraat en de Pieter Breughelstraat. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.