MILIEU CENTRAAL


Run op laatste Energiepremies

Het naderend einde van de Energiepremie leidt tot vele vragen over hoe er op korte termijn nog gebruik kan worden gemaakt van de subsidies voor energiebesparing in woningen. Dat blijkt uit cijfers van Milieu Centraal, het landelijk voorlichtingscentrum over energie en milieu. Milieu Centraal ontvangt dagelijks 400 telefoontjes van mensen die informatie willen over de Energiepremie. Op www.milieucentraal.nl is een rubriek gestart met veelgestelde vragen over het einde van de Energiepremie.

Op Prinsjesdag 2003 heeft de regering bekend gemaakt dat de Energiepremieregeling in de huidige vorm in 2004 niet wordt voortgezet. Tevens werd aangekondigd dat de financiële middelen van de Energiepremieregeling van 2003 uitgeput zijn. Vanaf 16 oktober 2003 hebben huiseigenaren dus geen recht meer op een premie voor het toepassen van isolatie, energiebesparende verwarmingsinstallaties, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen, en het laten uitvoeren van een energieprestatieadvies (EPA). Veel mensen proberen nu na te gaan of ze voor die tijd een koopovereenkomst voor een energiebesparende maatregel kunnen afsluiten. Ze moeten er dan wel voor zorgen dat de maatregel voor 15 januari 2004 daadwerkelijk is uitgevoerd, en dat voor die datum de aanvraag bij het energiebedrijf binnen is. Anders vervalt alsnog het recht op energiepremie.

We begrijpen dat zolang het kan mensen gebruik willen maken van de financiële voordelen van de Energiepremieregeling, aldus Puk van Meegeren, woordvoerder van Milieu Centraal. De energiepremie is voor veel mensen een overweging om een zuinig apparaat aan te schaffen of om het huis te isoleren. Maar ook zonder de energiepremie is energiebesparing aantrekkelijk. Het is goed voor de portemonnee, goed voor het comfort in huis en goed voor het milieu. Mensen hebben ook na 16 oktober genoeg redenen om energiebesparende maatregelen toe te passen.

=== Einde persbericht ===