Gemeente Amsterdam

Overbruggingsregeling Kraaiennest wordt verlengd 13 oktober 2003 - Johanneke Helmers

Het stadsdeelbestuur van Amsterdam Zuidoost en het gemeentebestuur van Amsterdam zijn het eens over het verlengen van de Overbruggingsregeling Kraaiennest. Deze verlenging, evenals de herziening in de periodieke bijdrage, zal al in 2004 worden doorgevoerd.

Als gevolg van de Vernieuwing Bijlmermeer vindt een aanzienlijke herstructurering plaats van de K-buurt. Ontruiming en sloop van woningen en het daarbij gepaard gaande vertrek van bewoners heeft geleid tot een aanzienlijke omzetdaling van ondernemers in de K-buurt. Dit is in 2000 voor het stadsdeelbestuur van Zuidoost en het gemeentebestuur van Amsterdam aanleiding geweest tot het in het leven roepen van de regeling Overbruggingsinvestering Kraaiennest. De regeling kent een looptijd tot en met 2004 en bestaat uit een aflopende financiële bijdrage in de huur.

Door uiteenlopende omstandigheden is de looptijd van de huidige regeling en de hoogte van de financiële tegemoetkoming niet meer in overeenstemming met de heersende situatie. De gewijzigde omstandigheden komen voornamelijk door de vertraging in de realisering/renovatie van de (nieuwbouw)woningen in de K-buurt en het tussentijds genomen besluit meer woningen te slopen dan oorspronkelijk gepland. Dit is voor het stadsdeel- en gemeentebestuur van Amsterdam in 2003 aanleiding geweest de mogelijkheid van een verlenging nader te onderzoeken. In het overleg van hedenmiddag hebben beide partijen overeenstemming bereikt over de verlenging. De komende weken zal dit besluit nader worden uitgewerkt in een regeling.

© Gemeente Amsterdam