Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


---
Werelduurrecord skeeleren Linda Schellekens

De 23-jarige Linda Schellekens (Ned.) heeft zondag het werelduurrecord skeeleren bij de vrouwen verbeterd. De in Frankrijk woonachtige rijdster reed op de baan in Grenoble een afstand van 31 km en 722 meter. Het oude record was al enigszins belegen en in handen van Karin Verhoef. Zij reed op 14 augustus 1990 een afstand van 30 km 550 meter en 22 cm op de baan in Vriezenveen.

Linda trof dit keer prachtige weersomstandigheden: een klein beetje wind, 17°-20° en zon in de laatste 15 minuten. Ondersteund door Nederlanders die met een nederlandse vlag aanwezig waren overtrof ze ruimschoots haar ten doel gestelde 31 kilometer. "Een geweldig gevoel. Een ereronde met de Nederlandse vlag en de tranen in de ogen. Dit maakt m'n hele seizoen goed", aldus Linda na afloop van haar succesvolle race.

Op 6 april van dit jaar deed ze op de baan in haar woonplaats Lyon ook een poging, maar mede door de te harde wind kwam ze toen 600 meter te kort om het record te verbreken.

Zowel het record bij de vrouwen als bij de mannen is nu gereden in Grenoble. Bij de mannen staat het record sinds zomer 2000 met 36 kilometer, 460 meter en 52 centimeter op naam van de Fransman Tristan Loy. Op 13 september vorig jaar deed Frank Fiers een poging om het record te bemachtigen maar op de Kardinge-baan in Groningen kwam hij net een ronde te kort.

Jan Zwanenburg


---
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl