Politie Zaanstreek-waterland



13:46 12-OKT-03
LOC: KWADIJK, REINOUD VAN BREDERODESTRAAT

Mishandeling op het voetbalveld

Een 27-jarige man uit Purmerend deed aangifte bij de politie, omdat hij tijdens een voetbalwedstrijd was mishandeld. Tijdens de wedstrijd tussen twee voetbalclubs ontstond een opstootje naar aanleiding van een overtreding. Toen het slachtoffer tussenbeide kwam om de zaak te sussen kreeg hij diverse vuistslagen in zijn gezicht van een speler van de tegenpartij. Daarbij liep hij een wond op onder zijn linkeroog, die in het ziekenhuis met vijf hechtingen moest worden behandeld. Naar de identiteit van de dader is een onderzoek ingesteld.

20:43 12-OKT-03
LOC: VOLENDAM, MORSEWEG

Inbrekers aangehouden

Een 21 en een 22-jarige man, beiden uit Haarlem, werden door de eigenaar van vijf containers op heterdaad betrapt bij het openbreken daarvan. Hij hield de mannen aan en droeg hen later aan de politie over. De eigenaar zag drie mannen uit een opengebroken container komen, waarschuwde zijn vader en volgde de mannen. Toen de vader ter plaatse kwam konden zij samen twee van de mannen aanhouden. De derde ging er vandoor. Zijn identiteit is nog niet bekend. Bij onderzoek bleken alle vijf de containers te zijn opengebroken. De verdachten hebben geen kans gezien daaruit iets te ontvreemden. Zij werden in het politiebureau in verzekering gesteld.

22:19 12-OKT-03
LOC: WESTZAAN, PROV WEG WESTZAAN - WEST GRAFTDIJK

Automobiliste gewond na aanrijding met vangrail

Een 20-jarieg automobiliste uit Den Helder werd met hoofd- knie- en nekletsel naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht, na een aanrijding met een vangrail. De vrouw reed in de richting van Westzaan toen zij, mogelijk door een black-out, de macht over haar stuur verloor. Daardoor reed zij tegen de vangrail aan de rechterkant van de weg. De vangrail werd over een lengte van ongeveer 20 m ontzet. De auto van het slachtoffer werd zwaar beschadigd.

23:55 12-OKT-03
LOC: WATERGANG, KANAALDIJK

Grote puinhoop in woning na inbraak

Bij een inbraak in een woning heeft men daarin een grote puinhoop achtergelaten. Met name in de slaapkamers van de woning heeft men de inhoud van kledingkasten over de grond verspreid en bedden geheel overhoop gehaald. Ook in de woonkamer doorzocht men alle kasten. Men heeft in ieder geval een laptop, een foto- en een videocamera, sieraden, bankpassen en een geldbedrag gestolen. De inbraak werd gepleegd op zondagmiddag of -avond tijdens afwezigheid van de bewoners. Men was de woning binnengekomen door een raam aan de achterzijde open te breken.

08:50 13-OKT-03
LOC: KOOG AAN DE ZAAN

Verdachte overval pompstation aangehouden

De politie heeft hedenochtend een 37-jarige man uit Koog aan Zaan in zijn woning aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een pompstation. De overval vond plaats op 23 augustus 2003 in Koog aan de Zaan. De overvaller bedreigde een baliemedewerkster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, maar de vrouw weigerde geld af te geven. De overvaller heeft het pompstation vervolgens zonder buit verlaten. Binnengekomen tips naar aanleiding van een uitzending van het opsporingsprogramma Ter Plaatse van TV Noord Holland en nader onderzoek bracht de vermoedelijke identiteit van de dader aan het licht. De verdachte heeft het feit bekend. In zijn woning werd een nep vuurwapen aangetroffen, dat bedrieglijk echt leek. De man erkende met dit wapen de overval te hebben gepleegd. Hij werd in verzekering gesteld.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


03:30 12-OKT-03
WESTZAAN, OVERTOOM

Onder invloed

Een 19-jarige automobilist uit Zaandam werd zondagochtend vroeg aangehouden op de Overtoom in Westzaan. De man zat met drank op achter het stuur van zijn auto en kreeg een rijverbod van een uur, een boete en een proces-verbaal. Tijdens de alcoholcontrole werd een 40-tal bestuurders gecontroleerd.

02:30 12-OKT-03/ 00:47 13-OKT-03
PURMEREND, KOEMARKT/ LOOIERSPLEIN

Drankrijders

Op de Koemarkt in Purmerend werd zondag even na middernacht een 52-jarige automobilist uit Hoofddorp aangehouden. Agenten hadden de bestuurder enkele uren daarvoor het café zien verlaten en daarbij was hen niet ontgaan dat de man veel te diep in het glaasje had gekeken. Even leek het erop dat de bestuurder zijn roes ging uitslapen in zijn geparkeerd staande auto. Maar even later zagen de agenten de auto toch over de Koemarkt rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en bracht de auto moeizaam tot stilstand. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat het alcoholgehalte (405 ug/l) van de man bijna twee keer zo hoog was als toegestaan.
In de nacht van zondag op maandag werd op het Looiersplein in Purmerend ook een drankrijder aangehouden. De 36-jarige man uit Zandvoort had ruim twee keer zoveel drank op (470 ug/l) als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vier uur, een boete en een proces-verbaal.

00:30 13-OKT-03
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Teveel gedronken

Op de provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer werd in de nacht van zondag op maandag een 34-jarige bestuurder uit Koog aan de Zaan aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had ruim twee keer zoveel drank op (470 ug/l) als toegestaan. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur, een boete en een proces-verbaal.

17:30 12-OKT-03
WESTZAAN, WESTZANERWEG

Hardrijders drietal moet rijbewijs inleveren

Een 31-jarige vrouw, een 34-jarige en een 40-jarige man, alledrie bestuurder van een motorfiets, werden zondag aangehouden omdat zij met zeer hoge snelheid over de Westzanerweg in Westzaan reden. Bij een toegestane snelheid van 80 km per uur hadden de drie Zaandammers ruim 50 km teveel op de teller staan. Alle drie de hardrijders kregen een proces-verbaal en moesten hun rijbewijs inleveren.

15:00-17:45 12-OKT-03
MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244

Nauwelijks hardrijders

Op de N244 (100 km per uur) in de Middenbeemster werd zondag een snelheidscontrole gehouden. Bijna tweeduizend voertuigen passeerden de controle. Vrijwel alle bestuurders hielden zich keurig aan de snelheid, slechts een tiental kentekens werd gefotografeerd. De hoogste snelheid bedroeg 125 km per uur.



---- --