HWS

Drinkwaterbedrijven verliezen kort geding

13 oktober 2003

De eis van VEWIN dat HWS bepaalde informatie op haar website www.zero-water.com moet verwijderen omdat deze de indruk zou wekken dat er gezondheidsrisico's kleven aan het drinken van leidingwater, is afgewezen.

Ook is VEWIN's vordering om de uiting dat de 'Nederlandse waterleidingbedrijven niet zouden voldoen aan hun informatieplicht jegens drinkwaterconsumenten' te staken en te verwijderen, niet gehonoreerd.

Dit blijkt uit het vonnis dat Rechtbank Den Haag vanmorgen heeft gewezen. De uitlatingen van HWS hebben een niet zodanig negatief effect dat die uitlatingen nopen tot de door VEWIN gevorderde rectificatie.

HWS had er tijdens de zitting al op gewezen dat er naar haar mening van feitelijke onjuistheden in haar uitingen op haar website geen sprake is. VEWIN heeft al tijdens het pleidooi erkend dat hier geen probleem is.

Ook heeft VEWIN volgens de Rechtbank niet aannemelijk gemaakt dat HWS zich heeft schuldig gemaakt aan ongeoorloofde productvergelijking en ongeoorloofde mededinging.

Volgens de voorzieningsrechter dient HWS zich bij haar uitingen zorgvuldigheid te betrachten.

Met de uitspraak wordt bevestigd dat HWS deze zorgvuldigheid in acht heeft genomen. Dat de website (waarvan het website-adres al sedert 7 april jl bij meer dan 125.000 Nederlandse consumenten bekend is of kon zijn) geen angstgevoelens heeft opgewekt is een feit.

VEWIN had er volgens de Rechtbank belang bij om op korte termijn te weten of HWS met de informatie op de website jegens VEWIN onrechtmatig handelt.

Wat de voorzieningsrechter betreft staat met het vonnis de rechtmatigheid van de HWS- website vast.

Voor meer informatie www.zero-water.com tel 070 338 7047

13 okt 03 15:24