Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN



13 oktober 2003



Apeldoorn - bestuurder van de weg gereden


Op de A50 is zondagmiddag, omstreeks 13.40 uur, een 22 jarige automobilist uit Nijmegen door een witte bus de berm ingedrukt. De 22 jarige reed vanuit Nijmegen richting Zwolle. Een witte bestelbus kwam vanaf de oprit Zutphensestraat en reed vervolgens over de strepen heen direct de rechterrijstrook van de A50 op. De 22 jarige moest hierdoor hard remmen en is de bus links voorbijgereden. De bestuurder van de witte bus ging vervolgens achter hem aan en ging hem kort op de bumper rijden. Hierna passeerde de bus de 22 jarige over de rechter rijstrook en toen hij naast de 22 jarige reed, stuurde de bestuurder van de bus scherp naar links. De 22 jarige werd hierdoor de berm ingedrukt en is daar tot stilstand gekomen. De witte bus, een Mercedes Vito CDI, is doorgereden richting Zwolle.
De politie vraagt getuigen contact met haar op te nemen op telefoon nummer 0900 88 44.



Apeldoorn - onder invloed


Een 33 jarige automobilist blies zondagmiddag bij controle op de Laan van Zevenhuizen 0,5 prom. In verband met recidive is proces verbaal opgemaakt.



Apeldoorn - poging diefstal in vereniging


De politie heeft zondagmiddag twee Arnhemmers en een Apeldoorner aangehouden. Getuigen zagen dat de drie bij het NS-station een fiets wilde wegnemen en waarschuwden de politie. Door de politie is in de omgeving een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van het opgegeven signalement konden de drie op de Arnhemseweg worden aangehouden. De verdachten werden gehoord, maar ontkenden de poging diefstal in vereniging. Alle drie zijn in verzekering gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.



Apeldoorn - woninginbraak


Bij een woninginbraak aan de Jagershuizen is zondag een raam geforceerd. In de woning zijn verscheidende vertrekken doorzocht. De dader(s) ging er vandoor met een plasmascherm, een tuner, audio-apparatuur en sieraden.



Apeldoorn - inbraak in woning


Afgelopen is afgelopen weekend ingebroken in een woning aan de Flamingoweg. Er is een pc met printer, modem, monitor en geluidsboxen weggenomen. Om in de woning te komen is een ruit vernield.



Apeldoorn - man steekt vrouw


De politie heeft een inwoner uit Apeldoorn aangehouden. De man heeft een Apeldoornse, die langsliep met een hond, uitgescholden en met een mes een stekende beweging gemaakt. Zij is hierbij niet gewond geraakt, maar er is een snee in haar kleding ontstaan. De vrouw liet haar hond uit. De hond plaste voor de woning van de Apeldoorn die kwaad naar buiten kwam, begon te schelden en vervolgens naar binnen ging. Vervolgens komt de man naar buiten en maakt de stekende beweging met het mes. De man is aangehouden en ingesloten.



Apeldoorn - zakkenrollen


Een 58 jarige inwoonster uit Apeldoorn heeft aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee. De portemonnee is vanmorgen weggenomen terwijl zij op de markt was. In de portemonnee zat een onbekend geldbedrag en diverse pasjes.



Apeldoorn - vrachtauto met lekkend vat


Vanmorgen stond op de parkeerplaats den Brink langs de A50 een vrachtauto met een lekkend chemisch vat. Er is uit voorzorg een gedeelte van de parkeerplaats afgezet. Uit onderzoek en metingen van de brandweer bleek dat het om een niet ontplofbare stof ging. Door de brandweer wordt het vat met een overmaats vat opgeruimd.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --