Politie Midden- en West Brabant

Persberichten disrict Oosterhout (13/10)

Oosterhout, maandag 13 oktober 2003

Politie pakt dumpers XTC-afval
SPRANG-CAPELLE: De politie arresteerde afgelopen week twee mannen op verdenking van illegale dumping van XTC-afval. De dumpingen vonden in maart van dit jaar plaats op diverse plaatsen in en rond Sprang-Capelle. Op de Sasweg, Dellenweg en Ratteval werden dozen met flessen aceton (totaal 1500 kg) en 10 gasflessen met waterstof gevonden. Op last van de brandweer zette de politie direct de omgeving af. Dit vanwege het feit dat waterstof zeer ontvlambaar is. Achteraf bleek het om lege gasflessen te gaan. Een gespecialiseerd bedrijf ruimde het afval op, nadat de politie sporen had veiliggesteld en monsters had genomen. De politie stelde vervolgens een onderzoek naar de herkomst van het afval, waarbij diverse medewerkers van bedrijven in Rotterdam en Dordrecht werden verhoord. Een 36-jarige man uit s-Gravendeel bekende dat hij het afval tegen betaling had gedumpt. Zijn opdrachtgever bleek een 62-jarige man uit Waalwijk te zijn. De opdrachtgever werd op donderdag 9 oktober opgepakt en is op zaterdag 11 oktober na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bekeuringen tijdens milieucontrole UITWIJK: Tijdens een milieucontrole op maandag 13 oktober deelde de politie drie bekeuringen uit. Op de Poortweg bleek dat uit een veldspuit liters bestrijdingsmiddel in de sloot waren gelopen. Een 49-jarige man uit Uitwijk kreeg een proces-verbaal voor onzorgvuldig handelen, lozen en het niet melden van een calamiteit. Hij had het overlopen van de bestrijdingsmiddelentank moeten melden bij het Hoogheemraadschap. De man kan een fikse boete tegemoet zien. In dezelfde straat was een 23-jarige man uit Almkerk mest aan het uitrijden. Omdat hij de mest niet direct onderwerkte, is ook hij bekeurd.
Tot slot kreeg een bedrijf uit Giessen een proces-verbaal. Achter het bedrijf, aan de Expeditiestraat, stond een aantal vaten met plantaardige oliën en vetten ombeschermd op de bodem. Over een oppervlakte van circa 2 bij 3 meter was een deel van de inhoud over de bodem uitgevloeid.

Diefstal cds uit geparkeerde vrachtauto MADE: Op zondag 12 oktober werd er ingebroken in een vrachtauto die geparkeerd stond op de Brieltjenspolder. Uit de vrachtauto werd een hoeveelheid cds meegenomen. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd en aangifte opgenomen.

Woninginbraak
DONGEN: De politie heeft aangifte opgenomen van een woninginbraak. Tussen 12 en 13 oktober is ingebroken in een woning aan de Roerdomphof. Men heeft een portemonnee en een geldpotje ontvreemd. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden.

Aanrijding op snelweg
DEN HOUT / OOSTERHOUT: Op maandagmorgen 13 oktober 2003 omstreeks 03.45 uur kreeg de politie melding van een ongeval. Op de A59 ter hoogte van Den Hout was een 29-jarige automobilist uit Ouddorp door onbekende oorzaak in de slip geraakt en daarna door de berm gereden. Even voor de sloot kwam hij tot stil stand. De politie nam een blaasproef af, daaruit bleek dat de man vermoedelijk te veel had gedronken. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademonderzoek of bloedproef. De politie hield de man aan. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en weigeren van een ademonderzoek/bloedproef. De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Bron: Connie Polak