GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 13 oktober 2003 17:54
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ESF-subsidie voor Megabanenmarkt Amsterdam

(13 oktober 2003)

Kamervraag
De gemeente Amsterdam rekent voor dekking van de Megabanenmarkt op een bedrag van 35 miljoen euro aan Europese ESF-subsidies. Reeds in juni heeft de staatssecretaris aan de Kamer gemeld dat er problemen waren om de declaraties van de ESF-subsidies over de hele linie rond te krijgen. Het Parool van 2 oktober meldt dat de Amsterdamse wethouder Sociale Zaken, R. Oudkerk, in de periode vlak daarvoor op de hoogte is gesteld van het feit dat Amsterdam de ESF-subsidies voor de Megabanenmarkt mis dreigt te lopen. Ineke van Gent wil nu duidelijkheid van staatssecretaris Rutte over de stand van zaken rond de ESF-subsidies.

Schriftelijke vragen van het lid Van Gent (GroenLinks) aan de staatssecretaris van sociale zaken over ESF-subsidies voor de Megabanenmarkt, dd 13 oktober 2003


1. Heeft de staatssecretaris in de maanden augustus, september of oktober formeel, dan wel informeel contact gehad met de Amsterdamse wethouder Sociale Zaken, dhr. R. Oudkerk over de ESF-subsidies ter dekking van de kosten voor de Megabanenmarkt? Zo ja, wat was de aard en inhoud van dit overleg?


2. Heeft de staatssecretaris in de maanden augustus, september of oktober formeel, dan wel informeel contact gehad met de Amsterdamse wethouder Financiën, dhr. G. Dales over de ESF-subsidies ter dekking van de kosten voor de Megabanenmarkt? Zo ja, wat was de aard en inhoud van dit overleg?


3. Wat is de laatste stand van zaken rond het verkrijgen van ESF-subsidies voor sociale- en werkgelegenheidsprojecten in Nederland?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -