Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (13/10)

Breda maandag 13 oktober 2003

Diefstal uit bedrijf

Breda: Afgelopen weekend is ingebroken in een winkel in de Eindstraat. De dader is het bedrijf binnengekomen met behulp van een valse sleutel. Er is een geldbedrag van enkele honderden Euros gestolen.

Vernielingen aan autos

Breda: Zondagnacht zijn een aantal vernielingen aangericht. Op de route vanaf de Ginnekenmarkt, Ginnekenweg, Zonstraat, Achter de Lange stallen tot in de Godeveart Montensstraat zijn een aantal personenautos beschadigd. De dader heeft ruiten ingegooid en een bumper van een auto kapot getrokken. Van een woning in de Zonstraat is een ruit ingegooid. Op dit moment is door vier benadeelden aangifte gedaan van vernieling. De politie sluit niet uit dat meerdere aangiftes zullen volgen.

Autoinbreker aangehouden

Breda: Zondagmiddag hebben twee inwoners van Breda een 36-jarige man uit Breda aangehouden. Het oplettende tweetal zag in de J F Kennedylaan dat de Bredanaar een ruit van een personenauto insloeg. De mannen kwamen direct in actie. De dader had bij zijn aanhouding de autoradio al in zijn bezit. De man is overgedragen aan de politie en is in verzekering gesteld. De man staat bij de politie bekend als veelpleger.

Politie houdt vechtersbazen aan

Breda: Zondagnacht heeft de politie twee inwoners (22 en 25 jaar) van Breda aangehouden. Het tweetal was betrokken geweest bij een mishandeling in de Vismarktstraat van een 20-jarige inwoner van Bavel. Het slachtoffer is hierbij geslagen en geschopt en raakte hierbij licht gewond aan zijn gezicht. Na verhoor zijn de mannen in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal crossmotor

Breda: Zondagnacht is uit een schuur in de Christiaan Huygensstraat een Honda crossmotor gestolen. De dader heeft de deur van de schuur open gebroken om in de berging te komen. Surveillerende politieagenten zagen later die nacht de motor rijden in de Vlaanderenstraat. Na een korte achtervolging is de motor achtergelaten en kon de bestuurder te voet ontkomen.
De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak woning

Teteringen: Zondagavond is in een woning in Zuiderhout een diefstal gepleegd. De dader is vermoedelijk op een onbewaakt ogenblik de woning binnengeslopen. De bewoner van de flatwoning was even met zijn bezoek naar de centrale hal meegelopen om ze uit te laten. Toen hij terug kwam in zijn woning was een kast opengebroken en een geldbedrag gestolen.

Inbraak in bedrijf

Teteringen: Zondagnacht is ingebroken in een bouwkeet in de Oosterhoutseweg. De dader heeft de rolluiken geforceerd om binnen te komen. Uit de directiekeet zijn electrische gereedschappen en bouwmaterialen gestolen. De juiste hoeveelheid is op dit moment nog niet bekend.

Snelheidscontrole

Zundert: De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden in de Meirseweg en Ettensebaan. In totaal passeerden 850 bestuurders de controlepost. Ruim 40 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 117 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Bron: Henk Snepvangers