Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omstreken

Den Helder 13-10-2003 - 17.00 uur

Snelle jongens moeten rijbewijs inleveren
Slootdorp, zondag 12 oktober 2003.
Zondagmiddag raakten twee autobestuurder hun rijbewijs kwijt omdat zij het niet zo nauw namen met de maximumsnelheid. Een 35-jarige bestuurder van een personenauto reed over de Slootweg. Surveillerende agenten klokten een snelheid van 145 km/u op een weggedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. Omdat de snelheid met meer dan 50 km/u werd overschreden, werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Hetzelfde overkwam een 21-jarige inwoner van Medemblik. Hij reed met zijn auto over de Kon.Wilhelminalaan. Ter plaatse werd een verkeerscontrole gehouden waarbij ook de snelheid werd gemeten. Bij deze bestuurder bleef de meter staan op 102 km/u waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.
Tijdens deze verkeerscontrole werden nog drie bestuurders bekeurd voor een snelheidsovertreding. Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gebruik maakten van een veiligheidsgordel.

Drie jongens aangehouden na plegen openlijke geweldpleging Den Helder, zondag 12 oktober 2003.
Zondagavond werden drie jongen van 13, 14 en 16 jaar, afkomstig uit Den Helder aangehouden. De drie hadden zich kort daarvoor schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging op de Hoogstraat. Hier hadden zij met z'n drieën een 16-jarige jongen geschopt en geslagen. Reden van deze mishandeling was het feit dat het slachtoffer iets had gezegd over het feit dat één van de verdachten met grote snelheid over het voetgangersgebied fietste. Het slachtoffer wist aan zijn belagers te ontkomen. Twee verdachten konden kort hierop worden aangehouden in hun woning. De derde meldde zich in het begin van de avond bij het politiebureau in De Helder waar hij werd aangehouden. De drie zijn in verzekering gesteld.

Getuigenoproep brengt licht in zaak
Den Helder, maandag 13 oktober 2003.
Op zaterdag 16 augustus vond er tijdens een muziekfestival in sportpark 'Quelderduijn' een schermutseling tussen enkele jongeren plaats. Hierbij kreeg een 21-jarige man uit Den Helder een klap waardoor hij het bewustzijn verloor. Hij liep onder meer een hersenschudding en een blauw oog op. Na een getuigenoproep in de media hebben diverse mensen zich bij de politie gemeld. Aan de hand daarvan kon het onderzoek worden voortgezet. Er werden in totaal 10 personen gehoord. Vorige week kon de hoofdverdachte, een 16-jarige jongen uit Den Helder, worden aangehouden en verhoord. Hij werd op dinsdag 7 oktober aangehouden en op donderdag 9 oktober heengezonden. Hij heeft toegegeven de klap te hebben uitgedeeld. De politie maakt een dossier op en de verdachte mag zich later verantwoorden bij de rechter.

Valse aangifte verijdeld
Den Helder, maandag 13 oktober 2003.
Een 16-jarige jongen uit Den Helder viel gistermiddag tijdens het doen van een aangifte door de mand. Hij kwam aan het bureau om te verklaren dat een donker iemand op straat met geweld had geprobeerd zijn mobiele telefoon te stelen. Toen hij zich verweerde had hij de knokkels van zijn vuisten stukgeslagen. Zijn vader kwam met hem naar het politiebureau om de aangifte te doen. Nadat hij een verklaring had afgelegd kregen agenten argwaan. Nog voor hij het proces-verbaal had ondertekend confronteerden ze de jongen met enkele feitelijke onjuistheden in zijn verhaal. Hierna kwam de aap uit de mouw. Hij was agressief geworden na woorden met zijn vriendin. Hij had zijn vuisten zelf op de muur stuk geslagen maar wilde dat thuis niet vertellen omdat zijn ouders zijn agressieve buien afkeuren. Hij kwam er bij de politie vanaf met een waarschuwing. Het doen van valse aangifte is een misdrijf.