Koninklijke Ahold

Ahold benoemt Lawrence S. Benjamin tot Chief Executive Officer bij U.S. Foodservice

Zaandam, 14 oktober 2003 - De Raad van Bestuur van Ahold heeft per 1 november 2003 Lawrence S. Benjamin benoemd tot Chief Executive Officer bij U.S. Foodservice. Interim CEO Bob Tobin zal gedurende de overgangsperiode met Benjamin samenwerken om de continuïteit van de operationele en bestuurlijke gang van zaken bij het bedrijf te waarborgen, totdat Benjamin zijn strategisch plan voor het bedrijf heeft opgesteld en tot wijzigingen komt ten aanzien van andere posities binnen de leidinggevende top van het bedrijf.

Benjamin maakt een overstap van de NutraSweet Company in Chicago, Illinois, waar hij de functie vervult van Chief Executive Officer. Hij heeft diverse leidinggevende functies bekleed in de voedingsindustrie, inclusief die van President en CEO bij Stella Foods (1994 - 1997) en Specialty Foods Corporation (1997 - 2001), beide eigendommen van Oak Hill Capital Management. Eerder in zijn loopbaan had hij diverse leidinggevende posities bij verschillende divisies van Kraft Foods.

Bij U.S. Foodservice zal een Raad van Advies worden geïnstalleerd om toezicht te houden op de vereiste veranderingen in controlesystemen en om de implementatie te verzekeren van de principes van goed ondernemingsbestuur door het gehele bedrijf heen. Deze Raad van Advies - samengesteld uit Ahold President & CEO Anders Moberg, Ahold CFO Hannu Ryöppönen, Chief Corporate Governance Counsel Peter Wakkie, Bill Grize, lid van Ahold's Raad van Bestuur en Bob Tobin, lid van Ahold's Raad van Commissarissen - zal nauw samenwerken met de Raad van Bestuur van Ahold. Daarnaast zullen twee externe leden met brede ervaring zowel in de industrie als in het bedrijfsleven binnenkort worden aangetrokken.

In een commentaar op deze benoeming zei Anders Moberg: "We zijn erg blij dat Larry heeft besloten om bij U.S. Foodservice aan de slag te gaan. Hij heeft een uitstekende reputatie om bedrijven in crises om te zetten en opnieuw op te bouwen en hij heeft met succes belangrijke herstelprocessen aangestuurd. In het afgelopen jaar lag de focus bij U.S. Foodservice noodgedwongen op het op orde stellen van het bedrijf. Larry's leiderschap en achtergrond vormen een perfecte aanvulling voor onze strategie voor U.S. Foodservice. Met de actieve ondersteuning van de Raad van Advies zal Larry een hoofdrol spelen bij de wederopbouw en maximalisering van de waarde van het bedrijf ."

---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten 'safe harbors'. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Er zijn belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt de lezer geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.
---

Ahold Corporate Communications: 075 - 659 5720

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02