Wessanen NV

persbericht

Corporate Communications

Amstelveen, 14 oktober 2003 (08.45 uur)

Wessanen: stroomlijning Cereals-activiteiten

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv kondigt aan dat binnen haar Cereals- divisie enkele operationele en structurele maatregelen zullen worden genomen met als doel verdere verbetering van de efficiency en kostenbesparingen. De totale operatie resulteert in een reductie van 67 arbeidsplaatsen in Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De productie-activiteiten van Dailycer Nederland in Tilburg zullen worden geïntegreerd in de activiteiten van Wessanen's Tilburgse chocoladefabrikant Delicia. De organisatie zal onder de naam Delicia blijven opereren en onder leiding staan van het huidige management team van Delicia. De samenvoeging heeft tot gevolg dat in totaal 30 arbeidsplaatsen bij beide Tilburgse bedrijven verdwijnen.

De productie van cornflakes bij de Engelse productielocatie Deeside zal worden beëindigd en overgebracht naar Telford (Verenigd Koninkrijk) en Faverolles (Frankrijk). In Frankrijk wordt de productie verder opgevoerd en geautomatiseerd, terwijl Deeside zich verder zal concentreren op de productie van mueslirepen. De overplaatsing levert in totaal een reductie op van 37 posities, waarvan 31 in het Verenigd Koninkrijk.

Bovengenoemde maatregelen zijn onderdeel van Operatie Phoenix, die op 27 augustus 2003 is gestart. Dit uitgebreide pakket van maatregelen, dat tot verbeteringen zal leiden in de gehele organisatie, levert naar verwachting een jaarlijkse besparing op van meer dan EUR 100 miljoen. Dit bedrag wordt deels geherinvesteerd in initiatieven voor verdere groei. Overeenkomstig de daarvoor geldende lokale wetgeving zijn de betrokken werknemers, organen van vertegenwoordigend overleg en vakorganisaties inmiddels van de maatregelen op de hoogte gesteld.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv