Wessanen NV

persbericht

Corporate Communications

Amstelveen, 14 oktober 2003
(08.45 uur)

Wessanen past managementstructuur aan

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv kondigt aan dat in het kader van stroomlijning van de managementstructuur het in Tilburg gehuisveste management team van Tree of Life Europe zal worden opgeheven. De verantwoordelijkheden van het team zullen worden verdeeld over de Tree of Life Europe bedrijven en het Wessanen hoofdkantoor in Amstelveen. Deze aanpassing, die per 1 januari 2004 ingaat, leidt tot een reductie van 13 arbeidsplaatsen.

Tijdens de start van Operatie Phoenix kondigde Ad Veenhof, CEO van Wessanen, reeds aan dat Wessanen's operationele kosten onder meer zullen worden verlaagd door het platter maken van de organisatie. Stroomlijnen en inkorten van de rapportagelijnen binnen de Europese Natural & Specialty Foods-divisie maakt hier een onderdeel van uit. Veenhof licht toe: "Het management team van Tree of Life Europe heeft een cruciale rol gespeeld in de vorming van deze Europese divisie. De huidige structuur van Tree of Life Europe is dermate stevig dat directere rapportagelijnen voor de toekomst mogelijk zijn."

Bovengenoemde aanpassing in Wessanens management-structuur is onderdeel van Operatie Phoenix, die op 27 augustus 2003 is gestart. Dit uitgebreide pakket van maatregelen, dat tot verbeteringen zal leiden in de gehele organisatie, levert naar verwachting een jaarlijkse besparing op van meer dan EUR 100 miljoen. Dit bedrag wordt deels geherinvesteerd in initiatieven voor verdere groei. Overeenkomstig de daarvoor geldende wetgeving zijn de betrokken werknemers, organen van vertegenwoordigend overleg en vakorganisaties inmiddels van de maatregel op de hoogte gesteld.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv



Wessanen NV