Gemeente Hulst


Persbericht - 14.10.2003

Aanpassing straatnaam Terhole

Aan de voetbalvelden met de daarbij behorende accommodatie van Voetbalvereniging Terhole is het adres Molenstraat 2 toegekend. De Molenstraat behoort postcodetechnisch echter onder Kuitaart en niet onder Terhole.
Consequentie daarvan is dat de Voetbalvereniging Terhole in het telefoonboek niet onder Terhole, maar onder Kuitaart terug te vinden is.
Dit veroorzaakt uiteraard de nodige verwarring. Om dit euvel op te lossen moet de accommodatie van de voetbalvereniging een postcodeadres Terhole (4583) krijgen. Dit kan alleen door een wijziging van de straatnaam en met de medewerking van TPG Post.

Wanneer aan het deel van de Molenstraat gelegen tussen de Notendijk en de Koedamstraat een andere naam zou worden gegeven, kan aan TPG Post worden verzocht deze straat op te nemen onder het postcodenummer van Terhole (4583).

Een wijziging van een straatnaam dan wel toekenning van een nieuwe straatnaam dient daarnaast - conform de Verordening Straatnaamgeving en huisnummering steeds ter advisering te worden voorgelegd aan de raadscommissie Ruimte.

In haar vergadering van 6 november 2003 zal deze commissie zich buigen over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om aan het gedeelte van de Molenstraat gelegen tussen de Notendijk en de Koedamstraat de naam Molenhoek toe te kennen.
De naam Molenhoek is ter plaatse reeds een begrip. Na advisering door de raadscommissie Ruimte kan het college van burgemeester en wethouders vervolgens in deze kwestie een definitief besluit nemen.

---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl