Gemeente Hulst


Persbericht - 14.10.2003

Bouw zorgwoningen Van der Maelstedeweg Hulst

De zorg is volop in ontwikkeling.
Een belangrijk streven van dit moment is onder andere een betere integratie van de gehandicapten in de samenleving. Mensen met een verstandelijke handicap moeten op een gelijkwaardig wijze in samenleving kunnen leven.

Ook de Stichting Tragel wil haar cliënten de mogelijkheid geven om midden in de maatschappij te staan.
Dit gebeurt onder meer door cliënten in de gelegenheid te stellen om te wonen in gewone woningen verspreid over diverse woonwijken in de regio.

De bedoeling is dat aan de Van der Maelstedeweg te Hulst zorgwoningen voor cliënten van Stichting Tragel worden gerealiseerd. Dit plan omvat de bouw van 23 zorgappartementen verdeeld over 4 gebouwen.
Eén van deze gebouwen heeft naast appartementen ook een dagcentrum.

De bouw is voorzien op de locatie van het voormalige bloemen en plantenbedrijf De Bruijn Nagelkerke.
Om een en ander daar te kunnen realiseren is een vrijstelling van het ter plaatse van kracht zijnde bestemmingsplan nodig. In het kader van de zogenaamde artikel 19-procedure ligt een en ander momenteel ter visie tot en met 6 november 2003. Na afronding hiervan kan het college van burgemeester en wethouders een besluit met betrekking tot de aanvraag van de benodigde verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van Zeeland indienen.

Wanneer deze verklaring voorhanden is kan in principe de bouwvergunning aan de Woonstichting Hulst worden verleend. Stichting Tragel zal vervolgens na de opleving de appartementen huren van de woonstichting.

---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl